Internautul Gârjoabă de la APIA, promovat dar fără funcţie

Necazurile se ţin scai de Gheorghe Gîrjoabă, salariatul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj. După ce în urmă cu aproximativ doi ani a ieşit basma curată dintr-un scandal care fusese cauzat pe motivul că ar fi socializat pe internet cu persoane de sex masculin, Gheorghe Gîrjoabă are din nou probleme la locul de muncă. Deşi în această lună a fost promovat în funcţia de consilier principal, angajatul APIA nu se poate bucura foarte mult întrucât Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea concursului din anul 2006 în urma căruia a devenit funcţionar public în cadrul instituţiei.

Începând cu luna ianuarie 2014, Gheorghe Gîrjoabă a fost promovat din funcţia de consilier asistent în funcţia de consilier principal întrucât anul trecut a îndeplinit condiţia de vechime impusă pentru acest post. Lucrurile nu sunt deloc simple pentru că o sentinţă a Curţii de Apel Bucureşti anulează decizia de încadrare în funcţie publică, dat fiind faptul că în anul 2006 candidatul Gîrjoabă a promovat un concurs fără să aibă o vechime de cinci ani în domeniu. Doi ani mai târziu a susţinut din nou un concurs, însă de această dată pentru funcţia de şef Serviciu Economic, ulterior funcţia fiind desfiinţată. Până în aprilie 2008, Gîrjoabă a făcut vechimea impusă pentru postul de conducere, iar sentinţa Curţii de Apel Bucureşti devine neclară, conducerea APIA Gorj având dubii cu privire la decizia care va trebui anulată. Fiind pusă în faţa unei situaţii fără precedent, conducerea APIA Gorj a solicitat lămuriri din partea autorităţilor centrale şi a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici „În această lună domnul Gîrjoabă a fost promovat în funcţia de consilier principal în cadrul Compartimentului Recuperare Debite, Curtea de Apel Bucureşti anulează însă decizia de încadrare în funcţie publică. În aprilie 2008, dumnealui a promovat şi un concurs de recrutare pentru funcţia de şef Serviciu Economic. Am cerut lămuriri referitoare la cele două aspecte, respectiv dacă sentinţa anulează şi actele subsecvente încadrării în funcţia publică, respectiv deciziile de încadrare şi promovare”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

RĂSPUNS

În urmă cu câteva zile APIA Gorj a primit răspunsul autorităţii centrale cu privire la punerea în executare a sentinţei. „Am primit o adresă oficială referitoare la competenţele punerii în executare a sentinţei. Ni s-a transmis faptul că sentinţa Curţii de Apel Bucureşti va fi pusă în aplicare de către APIA central pentru că la vremea susţinerii celor două concursuri de către domnul Gîrjoabă centrele judeţene nu aveau personalitate juridică. Aşteptăm ca în termen de 30 de zile să se rezolve această situaţie”, a mai precizat Constantin Negrea.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: