Internet gratuit la țară, proiect pe bani europeni

Localitatea gorjeană Prigoria este printre comunele unde va fi implementat un proiect pe fonduri europene pentru ca localnicii să aibă acces gratuit la internet. Valoarea proiectului este de 15 mii de euro în cazul Primăriei Prigoria. În comună, vor fi înființate zece puncte unde va fi internet gratuit.

Primarul din Prigoria, Iuliana Iliescu, a explicat că a reușit să aragă fonduri europene pentru acest proiect. Alți bani vin în comună pentru un centru social ce va fi ridicat în centrul localității pentru persoanele care provin din medii defavorizate. „Am reușit prin GAL un proiect pentru un centru social. Se lucrează. La anul va fi gata. Am primit un proiect pentru internet gratuit. Am de instalat 10 puncte pentru internet gratuit. Este un proiect de 15 mii de euro”, a spus primarul din Prigoria.

O școală ce stătea să cadă peste copii a fost închisă, iar școlarii au fost mutați în alt sat. Primăria caută fonduri să o repare și să readucă elevii la fosta școală. „Pe fonduri locale, m-am ocupat de școli. Aveam o școală la Negoiești, care era aproape dărâmată și mi-era frică să mai duc copiii acolo. I-am transferat la Călugăreasa. Unele drumuri le-am prins pe Situații de Urgență și am primit fonduri de la Guvern și le-am făcut. Pe 7 kilometri de drum, am primit de la PNDL, pentru centrul social, de la GAL, pentru internet gratuit, am primit pe fonduri europene și nu am scăpat nicio ocazie să aduc bani în comună”, a mai declarat primarul Iuliana Iliescu.

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: