Interpreta Sofia Vicoveanca ar putea cânta la Târgu Jiu

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor va aduce la Târgu Jiu tradiţii folclorice din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Indonezia, Mexic şi Turcia. Nu vor lipsi nici spectacolele artiştilor şi colaboratorilor Ansamblului “Doina Gorjului”. Invitata de onoare a festivalului va fi renumita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca.

 

 

Aproximativ 200 de artişti de la ansamblurile folclorice din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Indonezia, Mexic şi Turcia sunt aşteptaţi la Festivalul Internaţional de Folclor care se va desfăşura la Târgu Jiu în perioada 9-13 iulie. Din cauza cheltuielilor mari, acest festival nu a mai fost organizat în ultimii patru ani. “Anul acesta am reuşit să reluăm Festivalul Internaţional de Folclor care în ultimii ani nu a mai putut fi organizat din cauza lipsei banilor. Pentru această nouă ediţie estimăm cheltuieli de aproximativ 1,2 miliarde de lei vechi, din care 500 de milioane vor fi suportaţi de către Consiliul Judeţean, 35 de milioane de către Centrul pentru Cultură, iar diferenţa reprezintă fonduri proprii ale Ansamblului Artistic “Doina Gorjului”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul festivalului.

Evenimentul va debuta luni, la ora 18.00, cu o paradă a formaţiilor participante pe traseul Piaţa Prefecturii-strada Traian-bulevardul Brâncuşi-strada Unirii-strada Victoria pietonal, cu oprire la amfiteatrul din centru, locul unde se vor susţine toate spectacolele. Tot în aceeaşi seară va fi şi deschiderea oficială a festivalului cu intonarea Imnului Naţional, Imnului Municipiului Târgu Jiu şi a imnurilor tuturor ţărilor participante. Vor urma apoi microrecitaluri ale formaţiilor participante. Acestea vor părăsi oraşul vineri, după ce joi seară pe scena amfiteatrului din zona centrală vor urca artiştii Ansamblului Artistic “Doina Gorjului”. “Joi seara vom susţine un spectacol împreună cu toţi colaboratorii noştri. În momentul de faţă, purtăm tratative cu Sofia Vicoveanca pentru a o putea aduce la Târgu Jiu. Încercăm în acest mod să oferim gorjenilor şi muzică românească din altă zonă a ţării, în afară de Oltenia”, a mai precizat Gheorghe Porumbel.               

 

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: