Inundații în mai multe localități din Gorj. Bătrână salvată din calea viiturii!

Ploile torențiale au adus probleme în patru localități din Gorj. Apele au inundat mai multe gospodării și drumuri. O bătrână a rămas blocată între două pârâuri. N-a mai putut trece apa din cauza viiturii puternice și a sunat la 112. S-a întâmplat în satul Vârtop, din Ciuperceni. Pompierii și salvamontiștii au intervenit de urgență și au reușit să salveze femeia. 

Misiunea a fost contra-cronometru. Mai mulți salvatori au ajuns la fața locului. Au încercat să ajungă la femeie cu o barcă, dar nu au reușit. Viitura era prea puternică așa că au acționat cu ajutorul unor corzi. "Misiunea s-a încheiat cu bine. Am recuperat femeia cu ajutorul unor corzi", a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj. 

Femeia plecase după ciuperci și n-a mai putut trece apa. "Am plecat in pădure azi-dimineață, după ciuperci. Când m-am întors, n-am mai putut trece apa. Am avut emoții când am trecut pe coardă, dar sunt bine", a mărturisit femeia.  

Zeci de curți din Ciuperceni s-au umplut de apă. "N-am văzut așa ceva de 30 de ani. Atâta apă. A plouat de azi-dimineață continuu", a spus un localnic. "Apa a fost de mai bine de un metru în curte. E totul inundat. Și păsările au murit înecate", a spus un alt localnic. 

Drumul național care face legătura între Târgu Jiu și Motru a fost inundat pe o porțiune de câțiva zeci de metri. Și curtea districtului de la Drumurile Naționale din Vârtop a fost inundată. 

Pompierii au fost chemați în localitate și au scos apa din curțile oamenilor. Au intervenit, de asemenea, și în Motru, Tismana și Godinești.

În satul Runcurel, apa a inundat mai multe gospodării. Oamenii acuză că aceasta a fost direcționată din cariera de cărbune din apropiere și s-a revărsat peste grădinile și curțile lor.

Galerie foto






Vizualizări: 1,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: