Investiţie de 1,5 milioane euro, inaugurată la Runcu

Una dintre cele mai mari săli de sport din ţară a fost inaugurată în comuna gorjeană Runcu. Este vorba despre o investiție în valoare de 1,5 milioane de euro, finalizată într-un an. Banii au provenit de la Compania Națională de Investiții. Autoritățile au uitat să invite și elevi la inaugurarea sălii de sport.

Sala de sport din comuna Runcu este una dintre cele mai mari şi moderne din ţară. Primarul Adrian Câmpeanu a vrut, astfel, să-i recompenseze pe elevii din comună care au obținut rezultate bune la competițiile sportive naționale. La handbal și baschet, mai mulți tineri din comună și-au trecut în cont premii importante. „Rezultatele pe care le-au avut au stat în ideea şi baza de pornire şi realizare a acestui proiect”, ne-a explicat o localnică. În trecut, copiii au făcut performanță și în condiții mai puțin prielnice. „Ne-am creat într-o sală improvizată dintr-o clasă de la şcoala veche şi am făcut şi acolo performanţă mai ales la baschet care este sportul care are tradiţie la noi în şcoală”,  a declarat profesorul de educație fizică și sport Nicolae Turtoi.

Sala multifuncţională va putea găzdui competiţii naţionale, fiind cea mai mare din judeţul Gorj. „Aici se vor putea desfăşura competiţii la sporturile de echipă. La handbal, la baschet, volei, la minifotbal şi la sporturile individuale”, a explicat Marius Vlaicu, comisar în cadrul Federaţiei Române de Baschet.

Sală la standarde europene

Ştefan Enache, reprezentant al Companiei Naţionale de Investiţii, a explicat că sala din Runcu este „cea mai mare sală din programul pilot pe care îl avem prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Este o sală cu 180 de locuri”.  Noua sală are o suprafaţă de peste 3000 de metri pătraţi. „Era imperios necesară comunei Runcu datorită faptului că liceul nostru ocupă la baschet fete locul I pe ţară în condiţiile în care ele se pregăteau într-o sală nu foarte modernă, improvizată”, a transmis primarul Adrian Câmpeanu.

Au uitat de copii

Autorităţile s-au înghesuit să taie panglica şi au uitat să mai cheme şi elevii la inaugurarea sălii. Copiii au rămas la ore, cu promisiunea că va fi organizată o inaugurare și pentru ei. Tot atunci, vor fi organizate competiții sportive pentru ca tinerii să testeze noul teren de joacă. 

Vizualizări: 3,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: