Investiţie: Un nou sistem de alimentare cu apă pentru satul Dănești

Cetăţenii din satul Dăneşti nu vor mai avea probleme vara în ceea ce priveşte asigurarea apei potabile. Autorităţile locale estimează că în maximum două săptămâni va fi demarată o investiţie privind realizarea unei surse de apă cu toate instalaţiile necesare, care să asigure alimentarea cu apă a întregului sat. În prezent, satul Dăneşti depinde de apa livrată de la forajele de adâncime din alte două sate ale comunei, care nu fac faţă în sezonul cald.

Sistemul de alimentare cu apă potabilă a satului Dănești se va realiza de către primărie din fonduri de la bugetul local. Investiția se ridică la circa 500.000 lei. Lucrarea constă în realizarea unui puț la o adâncime de peste 250 de metri, montarea de bazine, a stației de clorinare, stației de pompare și de tratare. "Avem o investiție la sistemul de alimentare cu apă pentru satul Dănești. Acest sat, în prezent, jumătate este alimentat de la sistemul de la Văcarea și jumătatea de la cel de la Bucureasa. Pe perioada de vară nu este apa necesară pentru populație. În acest sens s-a ținut și licitația, a câștigat o firmă de la Craiova, am iscălit contractul, nu putem să începem încă lucrarea pentru că nu am obținut aprobarea de la Mediu. În rest avem toate avizele, aşteptăm să ne vină şi avizul de mediu și sperăm că în două săptămâni, cel mult, să începem lucrările", a declarat Emilian Rusu, primarul comunei Dănești.
Conform contractului, sistemul propriu de alimentare cu apă a satului Dănești ar trebui să fie finalizat în termen de trei luni. De această investiție vor beneficia în jur de 180 de familii. "Odată funcțională nu va mai fi nevoie suplimentarea cu apă de la bazinele din celelalte sate. Este ultima investiție majoră pe care o facem la alimentarea cu apă. În rest, în celelalte localități ale comunei, totul corespunde din toate punctele de vedere. Mai aveam probleme la sistemul de alimentare cu apă de la Ungureni și Șasa, dar și acolo am luat bazine ecologice, le-am adus, urmează să ne vină și pompele de presiune. În momentul în care le vom monta și acolo, apa va fi potabilă din toate punctele de vedere", a mai spus primarul comunei Dănești.

Galerie foto


Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: