Investiții de 2,8 milioane de euro la Spitalul din Motru

Continuă investițiile în sănătate la Motru. Autoritățile locale au obținut prin Programul Operaţional Infrastructură Mare suma de 2,8 milioane de euro pentru dotarea unității spitalicești. De acești bani se vor achiziționa numai echipamente medicale menite să ofere motrenilor un act medical de calitate.

Primarul din Motru a participat la începutul acestei luni alături de prefectul județului Corneliu Răducan Morega, dar și de președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, la o întâlnire organizată de Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, unde au fost prezenți toți managerii spitalelor municipale și orășenești din Oltenia.

”În cadrul ședinței am ridicat problema finanțării proiectului Spitalului Municipal Motru, iar în urma discuțiilor purtate s-au clarificat anumite aspecte în ceea ce privește proiectul depus pentru Spitalul Municipal Motru, lucru ce a condus la obținerea acestui proiect, foarte important, pentru creșterea calității actului medical. Spitalul Municipal Motru va fi beneficiarul unei investiții de aproximativ 2,8 milioane de euro”, a declarat primarul Cosmin Morega.

De acești bani se vor achiziționa o serie de echipamente medicale. ”Sunt foarte multe de achiziționat, printre care se numără rezervor criogenic oxigen medical, stație de reducere a presiunii automată, aparat aerosoli, paturi, defibrilatoare, videolaringoscop, analizor gaze sangvine, EKG, aparat anestezie, sisteme de monitorizare, tot felul de sisteme de aspirație, defibrilatoare, paturi, cărucioare, stative, tărgi, incubatoare precum și multe altele precum și echipamente protecție antiCovid - mănuși, măști, halate, dezinfectanți. În mare zicem noi că se va dota tot spitalul cu echipamente noi”, a mai spus Cosmin Morega.

Galerie foto



Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: