Primar: Firmele care obțin lucrări la primării vor doar bani

Un primar din județul Gorj este nemulțumit de felul în care se derulează contractele prin PNDL. Este vorba de edilul din comuna Cătunele, care acuză firmele care primesc lucrări la primării că nu vor decât bani, iar când trebuie să facă lucrările dau bir cu fugiții.

Primarul Florinel Țuilă este supărat și pe bună dreptate a început procedura pentru rezilierea a unui contrat finanțat prin PNDL.

O lucrare începută în 2019 și care ar fi trebuit finalizată luna viitoare este realizată în procent de doar 20%. ”Reziliez acest contract prin PNDL 2, pentru că firma nu este în stare să onoreze contractul. Au început din 2019 o lucrare pe care trebuiau să o finalizeze luna viitoare. Au făcut doar 20% din ea, adică nimic”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din Cătunele.

Este vorba de o investiție de 5.300.000 de lei care viza modernizarea a 2 drumuri comunale, însumând 7 kilometri și două drumuri sătești de 1,5 kilometri împreună. ”Sunt incapabili să facă această lucrare. Nici măcar la discuții nu au venit, pentru că știu realitatea. Aceste firme fantomă, care au căpușat toată România, văd doar sumele și când vin în teren sunt floricele pe câmpii, atunci când primarii le impun să facă treabă bună, nu de mântuială. De asta nu avem autostrăzi, de asta nu avem multe, pentru că nimeni nu trage aceste firme la răspundere. Ar trebui să aibă dosare și să răspundă penal”, a mai spus Țuilă.

Vizualizări: 3,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: