Investiții importante la spitalul din Rovinari

Spitalul din Rovinari își schimbă fața cu fiecare lună. Din acest motiv, unitatea medicală a ajuns să atragă mult mai ușor medici pe toate secțiile unde ducea lipsă de personal. În curând, la spital, vor fi aduse un RMN și un computer tomograf. În plus, unitatea spitalicească va fi dotată și cu aparatură modernă pentru Secția Oftalmologie, aparatură care se regăsește în doar câteva spitale din țară.

Investițiile au fost făcute în ultima perioadă cu bani de la bugetul local, de la Ministerul Sănătății și cu fonduri europene.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat, la Radio Infinit, că investițiile în spital vor fi și mai serioase: „Unul dintre cele mai importante obiective este spitalul. Când ajungi acolo, te trezești că dai de un doctor care îți întoarce spatele, de un asistent care nu știe să facă o injecție, de mizerie și m-am dus personal cu niște probleme și m-au trimis să-mi cumpăr medicamente, la Târgu Jiu. Atunci am zis că toată atenția ne-o concentrăm spre spital”.

În plus, au fost schimbate aproape toate paturile din spital, au fost aduși medici noi și aparatură performantă.  “Ne-au venit 12-13 medici pe toate specialitățile. Am luat zece miliarde de la Minister, am adus alte echipamente, e totul nou pe foarte multe secții. Ne-am schimbat 80% din paturi, garderobă nouă. Luna viitoare, ne vin RMN-ul, tomograful, echipamentele pe oftalmologie. Ce avem noi acum sunt două sau trei spitale în țară. Sunt luate toate aceste echipamente pe Programul Operațional Regional”, a mai declarat Filip.

Vizualizări: 2,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: