Investiţii majore demarate la Novaci

Primăvara a început în forţă la Novaci! Autorităţile locale au în derulare o serie de investiţii importante în ceea ce priveşte infrastructura, dar şi în domeniile sănătăţii şi învăţământului. O parte dintre investiţii sunt deja într-un stadiu avansat, lucrările urmând a fi finalizate spre sfârşitul lunii aprilie. Este vorba atât de proiecte finanţate din fonduri guvernamentale, cât şi din bugetul local.

Autorităţile locale de la Novaci au în derulare o serie de lucrări care vizează modernizarea oraşului. „S-au reluat lucrările de modernizare şi asfaltare a unor străzi, începute pe fonduri guvernamentale. Este vorba despre o reţea de drumuri de 13,2 kilometri, investiţie care are o valoare de 12 milioane de lei. Se lucrează la asfaltarea străzilor Valea Gilortului, Bălani Dumbravă, Ghebani, Dimitrie Brezulescu şi Eroilor. Din bugetul local se asfaltează încă 2 kilometri de străzi. E vorba de strada Tomeni, strada Rovine, către Biserica din zona respectivă, precum şi strada Opriţeşti”, a declarat primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean. De asemenea, autorităţile au depus proiecte pe Ordonanţa 28 în vederea obţinerii de fonduri pentru asfaltarea tuturor străzilor rămase nemodernizate.

Investiţii în învăţământ, sănătate şi cultură
Primăria Novaci a depus proiecte pentru modernizarea, extinderea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor din localitate. Deja la unele dintre obiective lucrările sunt în toi. La Şcoala Generală nr.1, dar şi la Grădiniţa nr.1, proiectele aflate în derulare prevăd construirea a două noi corpuri. „Se lucrează la amenajarea unei baze sportive la Şcoala Generală nr. 2, lucrările urmând a fi finalizate până la sfârşitul lunii iunie. Vor avea loc lucrări de construcţie a unui corp de şcoală nouă la Şcoala Generală nr.1. În acest sens, s-a efectuat proiectul, nici grădiniţa nu am neglijat-o deloc. De anul trecut, funcţionăm cu o clasă cu program prelungit, solicitări sunt foarte multe şi de aceea am demarat un proiect pentru construcţia unui corp nou la Grădiniţa nr.1, tot la fel în vederea măririi spaţiului şi de modernizare a celui existent. Se lucrează şi la reabilitarea Policlinicii”, a mai declarat Dumitru Leuştean. Autorităţile locale au depus un proiect şi pentru consolidarea, dotarea şi modernizarea Casei de Cultură.

Galerie foto


Vizualizări: 824

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: