Investitor belgian la fabrica de gips-carton, după retragerea Lafarge

Compania Lafarge nu va mai construi fabrica de gips-carton la Turceni. Lafarge a vândut afacerea unei societăţi din Belgia, care va continua proiectul. Lucrările la construcţia fabricii vor demara în vară. Peste o sută de persoane de pe plan local vor avea un loc de muncă în cadrul unităţii. Valoarea investiţiei este de circa 50 de milioane de euro.

Fabrica va fi amplasată în satul Turceni de Jos, apartenent oraşului, şi se va întinde pe o suprafaţă de 30 de hectare. Lucrările de construcţie a fabricii de gips-carton se estimează a fi demarate cel târziu în vară. Autorităţile locale au creat un drum de acces pentru a fi evitată trecerea autovehiculelor de mare tonaj prin zonele populate. „Firma Lafarge a vândut afacerea la o firmă din Belgia, Siniat. Au venit şi i-am sprijinit cu un traseu pe care să treacă conducta de gaz, am creat un drum pentru că şi-au pus problema că dacă trec pe drumul judeţean care trece prin faţa gospodăriilor o să fie case afectate şi este vorba de câteva sute, din cauza traficului greu. Ei estimează să treacă circa 200 de TIR-uri pe zi. În mai-iunie au spus că încep construcţia fabricii”, a declarat Dumitru Gâlceavă primarul din Turceni.

Impozit pe teren de 1,5 miliarde lei vechi

Autorităţile locale din Turceni au stabilit cu reprezentaţii societăţii belgiene ca, după finalizarea lucrărilor, la fabrica de gips-carton să fie angajate cel puţin 100 de persoane din zonă. Mai mult decât atât, societatea plăteşte anual sume substanţiale pentru impozitul pe teren. „Oricum ei m-au asigurat că, la final, vor aloca în prima fază în jur de 100 de locuri de muncă şi au promis că vor fi angajaţi din zonă. Fabrica va fi amplasată în partea de sud a Complexului Energetic Turceni, peste calea ferată. Vor fi mai multe clădiri, depozite. E o sursă de venit pentru primărie, numai acum ne-au plătit impozitul pe teren în jur de 1 miliard şi  jumătate de lei vechi”, a precizat primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: