Investitorii de la Rânca au voie să transporte granit doar vara

Autorităţile judeţene din Gorj par să fi găsit o rezolvare la problema transportării granitului extras din Rânca. Subprefectul Marcel Romanescu, deşi s-a opus vehement acestei activităţi în staţiunea montană, spune că cel puţin a reuşit reducerea programului de transportare. Din primele discuţii, se pare că firma respectivă nu va avea voie să transporte granit pe Transalpina decât vara, dar nu şi în week-end.

Condiţii greu de respectat pentru firma care va extrage granitul din zona Rânca. După mai multe discuţii cu reprezentanţii firmei, dar şi cu autorităţile responsabile din Gorj, s-a ajuns în final la o concluzie. Firma nu are voie să transporte iarna iar vara decât de luni până joi. „Am stabilit ca vinerea, sâmbăta şi duminica să nu facă transport, iar în cazul în care obţin autorizaţie de la Drumurile Naţionale, transportul să se facă doar vara nu şi iarna şi doar pe anumite intervale orare din timpul săptămânii. Măsura vine în sprijinul turiştilor care urcă şi coboară de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Rânca”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.

Aviz de principiu

Acesta mărturiseşte faptul că ar fi fost destul de drastic să nu le permită exploatarea granitului în Rânca după ce mai bine de doi ani şi jumătate au băgat bani în staţiune şi după ce au semnat deja un contract de concesiune pe 49 de ani. Pe de altă parte, nici nu-şi permit să distrugă o investiţie de 400 de milioane de euro cum este Transalpina. „Ei au concesionat deja terenul pe 49 de ani. Au băgat bani în proiecte, studii. Drumurile Naţionale le-au dat un aviz de principiu că ar fi de acord pe care am înţeles că l-au retras ulterior. Dacă nu le permitem să exploateze, există riscul să ne oblige prin hotărâre judecătorească”, a adăugat Marcel Romanescu. Potrivit subprefectului Romanescu este cel mai probabil că firma să primească din nou aviz de la Drumurile Naţionale.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: