Angajaţii de la Rostramo au ieşit în stradă

Peste 200 de angajaţi ai societăţii Rostramo au refuzat ieri să mai intre la locurile de muncă, în semn de protest faţă de conducere. Oamenii nu şi-au mai primit salariile de aproape două luni, motiv pentru care au recurs la un protest spontan. La faţa locului s-a deplasat şi conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, care a dispus achitarea salariilor în cel mai scurt timp.

De aproape două luni angajaţii societăţii Rostramo din Târgu Jiu nu şi-au mai primit salariile, motiv pentru care ieri, încă de la primele ore ale dimineţii,  peste 200 de oameni au refuzat să mai intre la muncă. Aceştia susţin că nu mai au cu ce trăi, deoarece nu au mai văzut un leu din luna iunie. „Nu am de primit decât vreo opt milioane, pentru că ăsta este salariul meu pe aproape două luni şi nici banii ăştia nu-i mai primim. Nu mai avem cu ce să trăim. Nu mi-am plătit gazele, curentul, apa, telefonul. Vă spun sincer că acum aştept să-mi taie curentul, am primit înştiinţare că în cazul în care nu plătesc mi-l taie. Nu am cu ce. Să nu vă mai spun că am datorii de nu mă mai văd achitat. Nu intru la serviciu dacă nu-mi dau banii. Oricum am fost ameninţaţi că dacă vorbim cu dumneavoastră ne dau afară. Ce-o fi, o fi”, a declarat un angajat.

Mai mult decât  atât, cei care fac naveta de la zeci de kilometri distanţă pentru a ajunge la serviciu, nici să-şi dorească nu vor mai putea merge, deoarece nu mai au bani de navetă. Pe lângă faptul că nu-şi primesc bani, oameni reclamă şi condiţiile improprii în care îşi desfăşoară activitatea. „Muncim în mediu toxic şi nu avem apă, nu avem lapte aşa cum o cere legea. Nici  aşa nu ne plătesc salariile la timp”, susţin angajaţii societăţii Rostramo. Conducerea societăţii a refuzat să le explice oamenilor ce se petrece şi când îşi vor primi salariile.

În urma sesizărilor, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. „În urma discuţiilor purtate atât cu conducerea societăţii Rostramo, cât şi cu angajaţii, aceştia nu şi-au primit salariile pe luna iulie şi avansul pe august. Conducerea a anunţat că până mâine salariul pe luna iulie va achitat integral, urmând ca-n perioada imediat următoare să achite şi avansul pe august”, a declarat George Romanescu, inspector şef ITM Gorj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: