Investitorii nemţi, aşteptaţi în Târgu Jiu pentru noi angajări

Nemţii care intenţionează să deschidă o fabrică de cablaje auto la Târgu Jiu vor face noi angajări până la sfârşitul acestei luni. Reprezentanţii firmei Daimler vor face recrutări la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Este al doilea val de recrutări după ce în urmă cu aproximativ două luni au fost selectate circa 100 de persoane care au plecat să lucreze la fabrica de lângă Arad pentru a căpăta experienţă.

Nemţii de la Daimler sunt aşteptaţi la Târgu Jiu pentru a face noi angajări. Reprezentanţii AJOFM Gorj cred că săptămâna viitoare li se va comunica data exactă când vor avea loc interviurile. „Cei de la Daimler ne-au comunicat că vor reveni în Gorj după data de 8 ianuarie pentru a recruta alte persoane în vederea angajării. Aşteptăm să ne comunice cu exactitate data când vor avea loc interviurile, urmând ca noi să o facem publică printr-un comunicat de presă. Ca şi data trecută le vom pune la dispoziţie o sală unde să poată avea loc interviurile. Atunci au fost selectate aproximativ 100 de persoane care au plecat să lucreze pentru o lună la fabrica de lângă Arad pentru a căpăta experienţă. În prima fază, toţi au fost angajaţi ca muncitori necalificaţi, urmând ca apoi să fie trecuţi pe diferite funcţii potrivit cu aptitudinile lor”, a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.

Zeci de persoane se interesează zilnic la Agenţia de Şomaj de posibilitatea angajării la firma Daimler. „Sunt foarte multe persoane care, zilnic, ne întreabă despre aceste angajări. Vreo 20-30 dintre acestea ne-au trimis şi mail-uri şi CV-uri pe adresa instituţiei. Noi doar le vom comunica data interviului, selecţia o va face firma Daimler. Din câte ştim noi vor să angajeze până la 700 de persoane la fabrică. Am înţeles că va fi amenajată în zona Coleus”, a mai precizat Ana-Maria Niculescu.

Potrivit contractului, toţi cei care vor lucra câte o lună de zile în cadrul fabricii de lângă Arad vor primi un salariu brut de 770 de lei, la care se adaugă bonuri de masă de 200 de lei, plus câte 15 lei/zi în condiţiile în care nu absentează de la program.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: