Premieră pentru copii: „Prostia Omenească - Soacra cu trei nurori”

Copiii vor avea parte de o premieră la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu, piesa „Prostia Omenească - Soacra cu trei nurori”. Spectacolul va fi pus în scenă de actorii teatrului din Târgu Jiu, duminică 17 martie, la ora 12:00.

Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" Târgu Jiu invită cei mai mici spectatori la premiera spectacolului pentru copii ”Prostia Omenească - Soacra cu trei nurori”, o adaptare după Ion Creangă și Anton Pann, realizată de Andrei Mihalache. Scenografia spectacolului îi aparţine lui Florin Ularu, iar coregrafia este realizată de Mălina Andrei, după muzica originală semnată de Dorin Griguţa. Din distribuţie fac parte actorii: Sorin Giurca, Valeriu Bâzu, Simona Urs, Luminiţa Şorop, Mădălina Ciobănuc, Rodica Gugu Negrescu, Camelia Diaconu, Dan Calotă, Dan Dobroiu, Pompiliu Ciochină şi George Drăghescu.

Limba română riscă să-și piardă atâtea cuvinte mustoase, bogate de sevă şi pline de conotații filozofice. O mulțime de vorbe încărcate de sensuri dispar prin nebăgarea noastră de seamă, pentru că nu le mai folosim sau folosim traduceri ale unor ticuri verbale internaționale, seci și lipsite de fantezie. Spectacolul „Prostia omenească – Soacra cu trei nurori” își dorește să restituie o comoară de limbă și înțelepciune românească, cuvinte scrise de Ion Creangă și de Anton Pann într-o oră de bună dispoziție.

Spectacolul este inclus în campania UNITER -”Artiștii pentru Artiști”, contravaloarea biletelor vândute la această premieră urmând să ajungă la artiștii cu probleme de sănătate. Prețul unui bilet va fi unic atât pentru copii cât şi pentru părinţi, 15 lei.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: