Ion Păsărescu, învăţătorul primarului Pasăre şi al senatorului Ruşeţ

Cel mai vechi învățător din comuna gorjeană Dragotești mai profesează și astăzi în învățământ, fiind unul din cadrele didactice căruia i-au trecut sute de generații de copii prin mâini, unii ajunși astăzi medici, ingineri, primari sau chiar senatori. Ion Păsărescu s-a născut și a crescut la Dragotești și tot aici învățătorul a dezlegat tainele cititului și socotitului pentru mulți copii. La rândul lui, Păsărescu este tatăl a trei băieți, cel mai mic dintre ei fiind pasionat de cibernetică.

Ion Păsărescu este în prezent și directorul căminului cultural din Dragotești fiind de câțiva ani în conflict cu primarul Vili Pasăre, deși acesta din urmă i-a fost elev. Păsărescu își aduce aminte și astăzi primele lecții de fluier pe care i le-a dat primarului. ”A fost elevul meu, la fel ca și senatorul Ion Rușeț. Primarul, când era elev, îi plăcea să cânte. L-am învățat să cânte la fluier, acum nu-i mai plac activitățile culturale. Mi-a plăcut întotdeauna să lucrez cu copiii, am o meserie de care sunt mândru, pe vremea mea dascălii erau foarte apreciați și de asta am și ales drumul acesta în viață”, a declarat Ion Păsărescu.

Fiu de învățătoare

Pasiunea este una de familie, Ion Păsărescu moștenind talentul de la mama sa, învățătoare tot la Dragotești. Acum, cel care va duce mai departe darul învățăturii este fiul cel mare al învățătorului Păsărescu, și el profesor de muzică la Colegiul Național ”Spiru Haret”. ”Pasiunea pentru carte am moștenit-o de la mama mea și ea tot învățătoare la Dragotești. Fratele meu este și el tot învățător, dar pe parte de dansuri în cadrul Căminului Cultural. Este o tradiție de familie ce va fi dusă mai departe de fiul meu cel mare, și el profesor de muzică și care a câștigat numeroase premii”, a adăugat Păsărescu.

Grup de fluierași

Învățătorul Ion Păsărescu a făcut parte de-a lungul anilor și din echipa de fluierași ai comunei, din fanfara școlii ajungând acum să coordoneze două mari festivaluri ce se țin anual la Dragotești. ”Este vorba de festivalul ”Cântecul Văilor” și festivalul ”Nicolae Vlad”. Am fost pe vremea mea și deputat, dar și consilier local în cadrul Consiliului Local Dragotești”, a adăugat Ion Păsărescu.

PENSIE

Ion Păsărescu are 41 de ani vechime în învățământ și cu doar patru ani înainte de pensionare știe exact cărei activități se va dedica îndată ce va părăsi sistemul de învățământ. ”Voi continua să activez în cadrul căminului cultural, nu voi sta acasă, asta e menirea mea și o să o practic până când voi închide definitiv ochii”, a declarat Ion Păsărescu. „Am fost foarte apropiat de copii, i-am iubit, i-am învățat și le-am insuflat pasiunea pentru carte”, a adăugat Ion Păsărescu.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: