Ion Răuţ vrea să revină la CE Oltenia

Ion Răuţ a contestat în instanţă decizia de concediere de la CE Oltenia. Acţiunea a fost depusă la Tribunalul Argeş, acolo unde fostul şef al Direcţiei de Pază din compania energetică s-a mutat de ceva timp, cu serviciul. Răuţ spune că ar vrea să revină în CE Oltenia, mai ales că la conducerea unităţii nu se mai află Laurenţiu Ciurel.

Reporter: Aţi contestat în instanţă concedierea de la CE Oltenia?
Ion Răuţ: Aşa este. O consider nelegală concedierea şi mai ales nelegală desfiinţarea postului făcută de Ciurel în toamnă, atunci, în octombrie. M-a deranjat foarte mult modul în care a procedat, mai ales că a fost o desfiinţare a postului de director al Direcţiei de Pază bazată nu pe o necesitate a firmei, ci pe faptul că s-a dorit ca eu să fiu îndepărtat în urma disputei cu contractul acela de pază.

Rep.: Când aţi încetat activitatea la CE Oltenia?
I.R.: Decizia este făcută cu 2 martie. Din octombrie până în decembrie s-au bâlbâit ei, mi-au oferit un post de şef de serviciu, au tins să mă împingă pe acest post, au dat preavizul mult prea târziu. În ianuarie şi februarie am avut nişte probleme medicale, am fost la Covasna, lucruri care au suspendat o perioadă preavizul. Practic, ce a făcut Ciobotărică în 2 martie, nu a făcut decât să închidă o procedură care era clar că aşa trebuia să se deruleze. Ciurel mi-a dat mie preaviz pe 3 decembrie şi el l-a primit pe 4. Eu am plecat pe 2 martie şi el pe 4. Până la urmă este posibil să fie undeva, în sferele înalte ale vieţii noastre, şi un fel de ironie a sorţii.

Rep.: Dacă instanţa vă va da câştig de cauză, v-aţi dori să reveniţi la CE Oltenia?
I.R.: De asta am contestat şi printre capetele de cerere este acesta, reintegrarea în funcţie. De fapt sunt următoarele elemente, reintegrarea pe postul deţinut anterior şi plata despăgubirilor care sunt scrise în lege şi echivalează cu câştigurile pe care le-ar fi avut salariatul dacă n-ar fi fost concediat.

Rep.: De ce aţi depus acţiunea la Tribunalul Argeş?
I.R.: Pentru că ceea ce fac acum profesional, privat, e legat de zona aceea. Să nu zic nevoit, dar oricum acolo am domiciliul acum. Încerc o chestie din aceasta cu proiecte europene şi să dezvolt ceea ce ţin eu la Gorj, Eurojob. Sper să îmi rămână timp, nu prea am acum. Nu mi-am făcut firmă, lucrez pentru o firmă deja înfiinţată. Prin faptul că mi-am făcut domiciliul acolo, nu mai există niciun fel de tentativă de a rămâne în politică. Prin schimbarea domiciliului nu mai am dreptul de a candida în Gorj. Poate mi-aş fi dorit pe acolo, pe la Câlnic, pe la mine, să fiu aproape de decizia locală.

Vizualizări: 3,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: