Călinoiu: Prefectul e aerian, subprefectul duplicitar

Preşedintele revocat al Consiliului Judeţean Gorj a dat un interviu, presei locale, în care anunţă că va contesta decizia prefectului Gheorghe Parschivu şi că va depune o plângere penală împotriva acestuia, acuzându-l de abuz în serviciu. De asemenea, Călinoiu sugerează că PNL Gorj şi liderul sindical Marin Condescu au legătură că decizia de revocare a sa din funcţie. Acesta mai spune că cel mai probabil a fost îndepărtat pentru că se lupta cu grupurile de interese din minerit şi energie. Ion Călinoiu a mai spus că prefectul este „aerian”, subprefectul „duplicitar”, iar juristul prefecturii „i-a pus la podea” pe ceilalți colegi din serviciul juridic.

Reporter: Prefectura nu a revocat ordinul. Cum comentaţi?

Ion Călinoiu: Sincer, mă aşteptam. Mă aşteptam în urma comunicatului PNL, care a luat o atitudine foarte fermă, atotstăpânitorii deciziilor administrative la nivelul judeţului Gorj prin Instituţia Prefectului. Nu mă deranjează de nici un fel întrucât eram convins că soluţia sigură şi stabilă este cea dată de instituţia abilitată, adică de instanţa de judecată, aşa cum a precizat şi ANI şi ministerul de resort, să aştepte hotărârea instanţei de judecată definitivă ca raportul să producă efecte. Nu s-a făcut acest lucru şi din păcate ajungem în această situaţie, care nu cred că a mai fost întâlnită la nivelul administraţiei publice locale, ca cei care au responsabilitate să fie conduşi din afară.

E inadmisibil... fără nici un fel de responsabilitate. Nu văd în serviciul juridic, în ăia cinci o armonie totală. Unde sunt cinci jurişti sunt cinci păreri. Aici e buba foarte clară. Armonia asta totală înseamnă un lider la jurişti care i-a pus la podea, un prefect care e aerian, nu pot să spun altcumva, un subprefect care este din cale afară de duplicitar.

Rep.:  Este o execuţie politică?

I.C.: Este o execuţie mai mult decât politică. Eu m-am implicat foarte mult la nivelul judeţului Gorj cu privire la extirparea grupurilor de interese, care se regăsesc mai mult ca oriunde în ţara asta în judeţul Gorj, în domeniul de minerit şi energie. Când vedem că se caută soluţii la nivelul CEO şi sunt vehement împotriva măsurilor luate, eee, aici sunt oameni şi politici, şi apolitici, și din structuri care sunt organizați să se apere între ei. Nu m-am gândit că este o presiune a serviciilor. Nu. Este o presiune a celor interesați în rezolvarea problemelor lor, care fac uz de instituţiile statului. Să întrebaţi, vineri ce-a căutat Condescu la prefect.

Rep.: Vineri, înainte să....

I.C.: Este grupul care nu acceptă ideea mea să avem locuri de muncă la Complexul Energetic Oltenia. A fost la prefect, să ne spună prefectul de ce a fost. Mai are să ne dea un răspuns cu privire la faptul că el cunoștea conținutul răspunsului de la ANI de la persoane foarte autorizate.

Rep.: Ați depus contestație?

I.C.: Da, în suspendare și anulare. Și evident calea de atac pentru abuzul cras în serviciu.

Rep.: Împotriva cui?

I.C.: Împotriva, în primul rând a prefectului. Când ești om și ești într-o funcție în care să iei decizie nu ești marioneta serviciilor pe care le coordonezi, din contră, le ceri profesionalism, să cauți soluții. Când spune ANI că nu împărtășim punctul de vedere al lui Liviu Dafinescu, Diaconescu, mă rog, port în suflet o mare valoare, să-mi fie cu iertare, îi spune foarte clar că a creat o confuzie, ce vrei să-i mai spună ANI? Același lucru l-a spus și în primul răspuns.

Vizualizări: 2,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: