Ion Tiriplică: Poate managementul privat ne va aduce mai mult capital

Ion Tiriplică, directorul tehnic al Hidroelectrica, sucursala Târgu Jiu, consideră că managementul privat nu va afecta foarte tare societatea. Deși are detalii mai mult din presă referitor la acest subiect, având în vedere că totul se discută la nivel înalt, directorul tehnic menționează că actualele contracte de muncă rămân valabile.

Reporter: În ceea ce îi privește pe salariați, erau cam nemulțumiși în ultima perioadă. A fost și un protest în acest sens..

Ion Tiriplică: Protestele au fost legate de intenția de privatizare a Hidroelectrica și de managementul privat.

Rep.: Va fi privatizată Hidroelectrica- Cum vă va afecta managementul privat?

I.T.: Doar din presă știm și noi că s-ar privatiza 10% sau 15%, că se vor scoate acțiuni la bursă. Nu cred că ne va afecta foarte tare managementul privat. Poate în îmbunătățirea proceselor. Mai mult știu că aceste contracte cu personalul, deci contractele individuale de muncă rămân valabile. Ele sunt valabile până în 2014. Deocamdată Hidroelectrica are o strategie de dezvoltare. Acum nu știm dacă ne va afecta mai mult. Poate ne va ajuta la dezvoltarea ulterioară a societății prin aducerea de nou capital pentru realizarea investițiilor.

Rep.: Cum se prezintă în mare principalii indicatori economici pe anul trecut pentru sucursale Gorj?

I.T.: Nu se calculează profitul pe fiecare sucursală. La noi se face un profit la nivel de Hidroelectrica. Știu că anul trecut a ieșit cu un profit de zece milioane lei, având în vedere că a fost un an foarte greu pentru Hidroelectrica datorită secetei din ultimele șase luni ale anului 2011.

Rep.: Primul trimestru este gata. Cum a fost?

I.T.: Primele două luni au fost puțin mai grele, trei luni de zile am avut un buget strict pentru activitățile de producție și reparați, iar în prezent, datorită plopilor din ultima perioadă au început să se revigoreze și debitele afluente și producție Hidroelectrica să crească. Cred că până la urmă anul acesta va intra într-un an normal.

Rep.: Pe Valea Jiului vor fi construite două centrale. Care este stadiul acestora?

I.T.: Pe sectorul Livezeni-Bumbești avem în proiect finalizarea Centralei Dumitra până la 31 decembrie 2013, iar Centrala Bumbești până la 31 decembrie 2014. În prezent galeriile de aducțiune sunt forate, o mare parte din volumul de betonări este executată. Față de grafic putem chiar mai devreme să finalizăm investiția dacă vom avea fonduri suficiente. Partea cu barajul de la  Valea Sadului e după 2015. Este o lucrare destul de mare, mai sunt fonduri de vreo 800 milioane lei care ne-ar mai trebui pentru finalizarea investiției pe sectorul Valea Sadului-Turcinești. Deocamdată partea de energie este destul de redusă ca să acopere.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: