Ungureanu (Drăguțești): Nu cred că Moșoiu a fost 3 ani în concediu

Irinel Ungureanu, fost viceprimar la Drăguțești și viceprimar cu atribuții de primar la un moment dat, a venit cu precizări legate de procesul în care primăria încearcă să recupereze în instanță un prejudiciu de circa 900.000 lei. Este vorba de neîncasarea unor sume aferente unui contract de închiriere cu o firmă privată pentru un teren, pentru care Curtea de Conturi a constat acel prejudiciu. 11 persoane au fost date în judecată de primăria Drăguţești pentru recuperarea sumei respective, printre care și Irinel Ungureanu și foștii primari Vasile Moșoiu și Gheorghe Butan. Fostul primar Vasile Moșoiu, care era primarul în funcţie la vremea încheierii contractului, a spus că documentul a fost semnat de Irinel Ungureanu.

Reporter: Este adevărat că dvs. ați semnat contractul respectiv?

Irinel Ungureanu: După Controlul Curții de Conturi, am dat o notă de constatare, toți cei care am fost implicați în semnarea contractului, domnul Moșoiu, domnul Butan, mai mulți. În urma controlului a reieșit că avem o sumă de plată de vreo 900.000 lei. Eu nu cred că viceprimarul Ungureanu Irinel în timpul respectiv avea o vină. Țin minte că, în momentul în care am semnat contractul cu Armeanca, a venit domnul Moșoiu și a zis: ”Irinele, semnează tu contractul că, dacă-l semnez eu, voi fi incompatibil. Sunt nașul patronului și nu pot să-l semnez eu”. Am întrebat secretara, au fost la Prefectură, au discutat, au spus că este în regulă contractul. În contract specifica clar că, în situația în care nu achiți în primul trimestru chiria, contractul va fi reziliat. Eu nu știu ce putere aveam să reziliez contractul, dacă domnul Moșoiu era ordonator de credite.

Rep.: Spuneți că Vasile Moșoiu nu a fost interesat să încaseze chiria de la societatea respectivă?

I.U.: Cred că era datoria dânsului. A fost primar din 2012 până în 2015. Nu cred că a fost în concediu 3 ani. Și nu era datoria mea. Dacă e vreo greşeală, o suport. Dar nu cred că am vreo greșeală, datoria era a lui Moșoiu Vasile.

Rep.: Și dvs. ați avut atribuții de primar în 2015, pentru câteva luni. De ce nu ați luat vreo măsură pentru recuperarea debitelor de la societatea în cauză?

I.U.: Am avut atribuţii de primar din august până în octombrie. Se crede că am fost vinovat pentru faptul că nu am luat nicio măsură în 2015, cu rezilierea contractului cu firma Armeanca. Vă rog să mă credeți, nu am găsit niciun contract. În momentul în care am semnat contractul, a rămas pe birou la Moșoiu Vasile, și, din momentul acela, nu am mai văzut contractul. Mi-a apărut contractul în ultima zi de mandat, în momentul în care m-au exclus din partid și m-au dat afară, că n-am vrut să joc cartea lui Moșoiu, să fiu unealta lui. Cu Ziua Festivă, cu Ziua Vârstnicilor, cu mai multe chestii.

Rep.: Vă rog să explicați cum a apărut contractul.

I.U.: L-a găsit cineva într-un dulap, la Agricol. Până atunci, am întrebat, l-am căutat și n-am găsit niciun contract. Voiam să văd și eu ce este, ce-i cu el, nimeni nu știa.

Rep.: Dintre angajați, cine a mai semnat pe contract?

I.U.: A semnat secretara, Gheorghian Lavinia, Covrig Ion, care era pe achiziții, și contabilul de atunci, Marina Daniel, care nu a vrut să semneze, a zis că ceva e în neregulă. Când am semnat contractul erau de față.

Vizualizări: 2,147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: