Iordache, acuzat că a dat contracte de un milion de euro firmelor lui

Fostul primar din Turceni Ion Iordache a intrat în vizorul ANI la mai bine de un an de când nu mai ocupă funcţii publice. Agenţia Naţională pentru Integritate a constatat însă că Iordache a încheiat în timpul mandatului de patru ani contracte și acte adiționale în valoare totală de 4.335.826 lei cu firme la care a fost asociat sau administrator. Şi în prezent, firmele Ydail câştigă o mare parte din lucrările finanţate de Primăria Turceni. Iordache susţine că a ieşit din firmă în 15 zile de la alegerea ca primar şi că va face mai multe comentarii după ce va afla exact ce acuzaţii i se aduc.

Ion Iordache a decis în 2012 să nu mai candideze pentru încă un mandat la Primăria Orașului Turceni din motive personale. Se vehicula atunci că Iordache aspiră la fotoliul de parlamentar, însă acesta și-a reluat afacerile pe care le abandonase, cel puțin în acte, atunci când a câștigat alegerile pentru primăria Turceni. În 2008 Ion Iordache conducea firma Ydail Construct, pe care a lăsat-o în administrarea unor apropiați, însă din 2012 s-a reîntors la afaceri.

La mai bine de un an de când nu mai este primar Agenția Națională pentru Integritate a ajuns la concluzia că pe vremea când Iordache era primar s-a aflat în conflict de interese, pentru că ar fi încheiat mai multe contracte și acte adiționale cu firmele pe care le controla. ANI a sesizat și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova și solicită cercetarea fostului primar din Turceni pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Ion Iordache nu știe deocamdată despre ce este vorba și nici dacă va contesta decizia ANI. Fostul primar este convins că nu a făcut nimic nelegal și nu înțelege de ce nu a fost întrebat nimic în tot acest timp. „Nu știu ce să vă zic pentru că nu știu despre ce este vorba. Dacă ar fi vorba despre niște contracte la care mă gândesc eu, nici nu știu dacă au fost semnate de mine, pentru că am ezitat să fac acest lucru. Au fost niște contracte în derulare pe care eram obligat să le semnez, acum nu știu ce să zic. O să văd despre ce este vorba. Eu nu mai eram în firmă. Eu am renunțat la firmă în perioada specificată în lege de 15 zile. Eu acum am aflat de acest conflict de interese. Până acum nu am știut nimic. Cei de la ANI nu au cerut lămuriri, decât niște documente pe care le-am pus la dispoziție. Nu știu dacă o să contest. Să văd exact decizie, și dacă nu e nimic de contestat, nu contest”, a precizat Ion Iordache.

Vizualizări: 256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: