Iordache, afirmații alarmante: „Instalațiile de la Turceni stau să bubuie. E extrem de grav”

Declarații alarmante făcute de liderul ALDE Gorj, Ion Iordache. „Instalațiile de la Termocentrala Turceni stau să bubuie”, a spus Iordache. Totul, din cauza lipsei de investiții și a cărbunelui de proastă calitate. Lignitul ar fi amestecat cu pământ numai să dea bine în statisticile companiei. Acesta se bazează pe informațiile primite de la salariații entității energetice și susține că a semnalat situația și ministrului Energiei, Anton Anton.

Ion Iordache a declarat, la Radio Infinit, că salariații de la Termocentrala Turceni se tem să spună, public, problemele cu care se confruntă. Au fost avertizați că riscă să fie dați afară dacă mai vorbesc cu jurnaliștii: „Eu pot să trag un semnal de alarmă chiar dacă este o problemă de bucătărie internă, dar s-au dat niște norme interne prin care oamenii nu au voie să vorbească cu presa. Li s-a interzis inclusiv pe Facebook să facă postări. Acei oameni sunt închiși și dacă vreunul dintre ei ar avea curajul să spună situația de acolo, ar rămâne fără serviciu, ar fi dat afară”.

Situația din Complexul Energetic Oltenia ar fi mult mai gravă, susține Iordache. Cărbunele de proastă calitate, este completat, de multe ori, cu gaz și păcură, iar instalațiile sunt la un pas să cedeze. „Discutam cu niște oameni care lucrează la Termocentrala Turceni, care sunt implicați în procesul de energie, de la recepționarea cărbunelui până la producerea energiei. Cărbunele este extrem de prost. Este să fie la cantitate. Are pământ mai mult decât cărbune. Nu pot să-l ardă, li se opresc grupurile și sunt obligați să întrețină focul, să folosească gaz și păcură deja. Instalațiile stau să bubuie în orice moment și nu există niciun fel de interes de la vârful unității în care s-au făcut «n» materiale către conducere, în care se spun lucrurile astea. Sunt materiale scrise și nu se ia niciun fel de atitudine. Mie îmi pasă de acești oameni și ei simt nevoia să se plângă la cineva de la care așteaptă o rezolvare. Eu am tras un semnal de alarmă la Minister. Este extrem, extrem de grav! Ce s-a întâmplat până acum, nu a fost nimic. Poate, în orice moment, să fie o catastrofă. Ministrul Energiei știe și probabil că secretarii de stat care au în responsabilitate CEO, de fiecare dată, au spus că lucrurile merg bine”, a mai declarat Ion Iordache.

Vizualizări: 4,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: