Iordache dă în judecată DSV după ce a rămas fără mistreți. „Niște incompetenți!”

Este scandal între omul de afaceri Ion Iordache și cei de la Direcția Sanitar Veterinară Gorj. Totul a pornit de la faptul că acesta a aflat că nu va putea primi despăgubiri după ce îi vor fi uciși toți cei peste 1.500 de porci mistreți din parcul de vânătoare din Turceni. Animalele au fost atinse de pesta porcină și sunt împușcate până la ultimul exemplar.

Ion Iordache a explicat că ar trebui să primească despăgubiri și vrea să dea în judecată Direcția Sanitar Veterinară Gorj. Toți cei 1.500 de porci mistreți din fondul de vânătoare urmează să fie uciși. Până acum, au fost împușcați aproape o mie. „Reprezentanții DSV dau din umeri. Spun că nu știu ce să mai facă. Dumnealor li s-a spus că nu trebuie să dea despăgubiri. În schimb, pe delegații și pe ordinele în baza cărora vin aici, trebuie să facă o evaluare. În fiecare zi, aceeași poveste. Nu fac evaluare, că nu știu cum să facă. Este un vid și un abuz din punctul nostru de vedere. Am făcut procedură prealabilă pentru a acționa în instanță. Ne pare rău că probabil niște oameni care sunt nevinovați vor trebui să răspundă pentru ce spun șefii lor pentru că nu și-au făcut datoria, să notifice Comisia Europeană cu privire la astfel de ferme care există pe teritoriul țării. Nu au făcut negocieri cu Comisia Europeană deși legislația noastră spune foarte clar că toate animalele care sunt infestate cu acest virus trebuie să fie despăgubite. Acum nu știu ce să facă și de unde să ia banii. Acestea sunt instituțiile noastre care nu știu ce să facă, oameni incompetenți care ocupă posturi că le este bine să fie șefi”, a explicat Ion Iordache, proprietarul parcului de vânătoare.

În plus, Iordache a rămas și fără trei cerbi care au murit din cauza împușcăturilor din pădure. „Până acum, au fost uciși în jur de 900 de mistreți. Se continuă acțiunea. Atât de multe focuri au fost trase încât sunt foarte stresate animalele. Am găsit trei cerbi lopătari morți și, la prima vedere, par a fi făcut infarct, spun medicii. O să-i ducem la laborator. Sunt foarte stresate animalele”, a mai spus ion Iordache.

De partea cealaltă, cei de la DSV Gorj au transmis că nu există un cadru legal după care omul de afaceri să primească despăgubiri pentru că a rămas fără porcii mistreți. „DSV privește această acțiune doar pentru eradicarea cazurilor de pestă porcină. Despre despăgubiri, nu avem cadru legal să discutăm. Asta am stabilit de la început”, a fost reacția directorului DSV Gorj, Sorin Ștefănescu, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: