Pompier condamnat după o petrecere

Un tânăr de 24 de ani, din județul Gorj, pompier la ISU Vîlcea, a ajuns să aibă dosar penal după o noapte de petrecere.

Tribunalul Militar Timișoara l-a condamnat, zilele trecute, la 1 an și 4 luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. Instanța a dispus și un termen de supraveghere de 2 ani. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Tânărul s-a urcat băut la volan, după ce a petrecut o noapte întreagă. În dimineața zilei de duminică, 16 iunie 2019, în jurul orei 10,40, el a fost oprit în trafic, pe DN 67, pe raza comunei Bengești-Ciocadia.

Agenții de poliție din Novaci i-au pus fiola și au constatat că prezenta o concentrație de 0,98 mg/1 alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din buletinul de alcoolemie toxicologică, întocmit de Serviciul de Medicină Legală Gorj, a reieșit că tanarul a avut o alcoolemie de 2,38 g/l la ora 11,10, respectiv de 2,09 g/l la ora 12,10.

La stabilirea pedepsei, instanța a ținut cont că tânărul nu are antecedente penale, iar în cei 5 ani de la obținerea permisului nu a săvârșit abateri sau fapte din care să rezulte că este indisciplinat în trafic.

Pe durata termenului de supraveghere, tanarul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile în cadrul liceului tehnologic sau a primăriei din Baia de Fier, iar timp de un an de la rămânerea definitivă a sentinței nu are voie să se urce la volan.

Dacă în acest timp, pompierul gorjean va săvârși o altă faptă penală, instanța va revoca amânarea și va dispune aplicarea și executarea pedepsei.

Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 8,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: