Achitat pentru omor. A stat 6 luni după gratii!

Situație incredibilă pentru un bărbat de 61 de ani din orașul gorjean Țicleni. După ce a stat în arest preventiv mai bine de o jumătate de an, Ioan Vrînceanu a fost achitat marți, în primă instanță, pentru infracțiunea de omor.

Cu trei zile înainte de Crăciunul din 2018, Ioan Vrînceanu a alertat autoritățile, spunând că și-a găsit concubina în pat, fără suflare. Victima prezenta urme de violență pe corp, așa că bărbatul a fost imediat arestat, fiind suspectat de uciderea femeii de 60 de ani.

În primăvara anului trecut, bărbatul din Țicleni a fost trimis în judecată pentru omor. După efectuarea unei noi expertize medico-legale în cauză și solicitarea unui aviz de la INML București, Tribunalul Gorj a decis să-l achite pe Vrînceanu pentru infracțiunea de omor, deoarece „nu există probe că persoana a săvârșit infracțiunea”.

„În baza art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. c C.pr.pen., achită pe inculpatul Vrînceanu Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de omor (...). În baza art. 399 C.pr.pen. revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr. 329 din 04.07.2019 (...). Constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la data de 22.12.2018 până la 04.07.2019. Ia act că soţul victimei (...), fiica şi fiul nu s-au constituit părţi civile în cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, inclusiv cele ocazionate de efectuarea expertizelor şi avizelor medicale”, este decizia judecătorilor.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 4,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: