Gorj: Procese amânate pe bandă rulantă

Sute de procese au fost amânate de judecătorii din Gorj din cauza protestelor legate de eliminarea pensiilor de serviciu.

Marți, în ziua în care Camera Deputaților a decis să desființeze pensiile speciale, Tribunalul Gorj a amânat, pentru 11 februarie, procesul fostului ministru al Finanțelor, Darius Vîlcov, acuzat de instigare la dare și luare de mită.

Alte zeci de cauze au fost amânate din același motiv. „Având în vedere Hotărârea nr.3 din 22 ianuarie 2020 a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Gorj, prin care s-a hotărât: «Suspendarea activității de judecată, eu excepția cauzelor urgente în materie civilă - plasamente, ordonanţă președinţială, suspendări de executare, şi a celor privind măsurile preventive, cauzele cu deținuți și cele aflate în competenţa judecătorului de drepturi și libertăți, în materie penală, începând cu data de 23 ianuarie 2020 și până la revenirea celorlalte puteri ale demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraților», precum şi Protestul organizat de Federaţia Publisind, în colaborare cu Asociaţia Grefierilor din România, instanţa urmează să amâne efectuarea oricăror acte de procedură în cauză şi să acorde un nou termen de judecată, la data de 25.02.2020”, motivează instanța într-o altă cauză.

Reprezentanții puterii judecătorești din România se pregătesc deja de contestarea la CCR a legii care prevede anularea pensiilor speciale. Sunt indicii că în lege se găsește o prevedere care a fost deja declarată neconstituțională, astfel că sunt șanse mari ca legea să fie întoarsă în Parlament.

Vizualizări: 2,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: