Fost sindicalist, bun de plată. Prejudiciu uriaș, firmă în faliment

Fostul lider de sindicat din zona Motru, Cristea Fluerătoru, aflat în prezent după gratii, are parte de noi probleme. El va trebui să plătească, efectiv, pentru modul în care a pus pe butuci o firmă a sindicatelor miniere. Este vorba de SC Iniţiativa Grup SRL, societate înființată în anul 2005.

Indiscutabil, Inițiativa a fost devalizată la scurt timp după ce a ajuns pe mânile lui Cristea Fluerătoru, odată cu retragerea sindicatelor miniere.

Falimentul a fost deschis pe 9 august 2013. Cu un an înainte, Fluerătoru a „lichidat” firma de toate bunurile. Concret, mai multe mijloace de transport, autoturisme şi autoutilitare, au fost vândute către trei firme ale familiei Fluerătoru, la prețuri derizorii.

Lichidatorul judiciar și Finanțele Gorj au solicitat, în instanță, atragerea răspunderii patrimoniale a fostului administrator. „Astfel, am constatat că fostul director economic Fluerătoru Cristea a încasat sume de bani cuvenite societăţii fără a le mai depune la casierie. (...) Valoarea de inventar a mijloacelor de transport care au ieşit din patrimoniul debitoarei în cursul anului 2012 este de 428.274 lei, cu mult peste sumele încasate din aceste transferuri (...) cu intenţia tuturor părţilor implicate de a sustrage bunuri de la urmărirea de către creditori”, se arată în raportul administratorului judiciar.

După aproape 5 ani de judecată, Tribunalul Gorj a admis luni, 27 ianuarie, „antrenarea răspunderii pârâtului Fluerătoru Cristea, către debitoarea în procedură, pentru suma de 564.655,24 lei”. Sentința poate fi atacată cu apel.

În vara anului trecut, Fluerătoru a fost condamnat la 7 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Fostul lider de sindicat a fost acuzat că a introdus în contabilitatea firmei pe care o conducea, Iniţiativa Grup SRL Motru, peste 300 de facturi fiscale care nu reprezentau operaţiuni reale, dispunând după bunul plac de banii societății.

Fluerătoru își ispășește pedeapsa la Penitenciarul Craiova.

Vizualizări: 6,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: