Iordache spune că Orban va susține legea pensionării salariaților din CE Oltenia

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, anunță că a obținut promisiunea președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu privire la susținerea în plen a proiectului de lege privind pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor.

“Am obținut sprijin pentru proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare și recunoașterea condițiilor de muncă a angajaților Complexului Energetic Oltenia! Deși am fost reținut în declarații, am susținut decisiv angajații companiei în fiecare etapă a acestui proiect”, a transmis Ion Iordache.

Senatorul de Gorj susține că, după ce legea a trecut de Senat, a fost blocată în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților timp de trei luni. “La ședința organizată la Prefectura Gorj am arătat în fața liderilor de sindicat că USR bloca proiectul și i-am obligat să-l pună pe ordinea de zi. Astăzi am avut o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a decis să pledeze în favoarea proiectului de lege în fața altor colegi deputați. Am purtat discuții și în interiorul echipei de la Gorj, Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingina vor vota această lege”, a mai spus Ion Iordache.

Miercuri, 16 iunie, proiectul privind reducerea vârstei de pensionare și recunoașterea condițiilor de muncă pentru angajații companiei va fi în plenul Camerei Deputaților.

Dacă va fi adoptată, vârsta de pensionare a salariaților CE Oltenia va fi redusă cu până la 13 ani.

“Am lucrat în minerit și știu care sunt condițiile de muncă, de aceea voi fi întotdeauna alături de acești oameni”, a concluzionat senatorul de Gorj, care a postat și o fotografie în care apare alături de Orban. (A.P.)

Vizualizări: 2,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: