Iordănescu: Hora nu mai rămâne la Pandurii

Ioan Hora, golgheterul Ligii 1 după de a fost folosit ca atacant la Pandurii, prin inspiraţia antrenorului Edi Iordănescu, este curtat de cluburi mari. Reprofilat ca atacant din mijlocaş, fotbalistul de 27 de ani va pleca de la Pandurii în această vară, anunţă antrenorul gorjenilor, Edi Iordănescu.

"Cu siguranţă nu rămâne la Pandurii, pentru că a ajuns la un nivel la care să meargă mai departe, nu va mai avea motivaţia să meargă mai departe aici. Apreciem ce a făcut, dar trebuie să facă pasul la următorul nivel. Sunt multe echipe interesate, nu pot să spun dacă e o ofertă concretă, dar ar fi o gură de oxigen pentru club din punct de vedere financiar. E meritul lui. A fost o necesitate, i-am spus că se poate adapta pe complexitatea jocului nostru ofensiv, poate să creeze multe soluţii şi cu faţa, şi cu spatele la poarta. E în gura porţii, are execuţii, a fost un pic reticent la început, dar apoi a început să-i placă", a declarat antrenorul formaţiei din Tg. Jiu.
În afara lui Hora, şi Cristi Săpunaru s-ar putea despărţi de gorjeni. Fundaşul este dorit de Marius Şumudică, la Astra: "I-am făcut o singură recomandare: să nu se grăbească, să aştepte Euro şi apoi să ia cea mai bună decizie".

„I-am rugat să nu se grăbească”
Tehnicianul de 37 de ani speră, însă, să nu piardă foarte mulţi dintre jucătorii importanţi, la finalul acestei stagiuni. Unii dintre elevii săi ar putea pleca din cauza problemelor financiare de la club, motiv pentru nu şi-au primit salariile de mult timp. "Au libertatea să aleagă ce e mai bine pentru ei, dar i-am rugat să mai aibă răbdare o săptămână, să vedem cum se clarifică lucrurile. Accept faptul că putem să pierdem unul sau doi jucători, în frunte cu Hora, care e golgheterul competiţiei şi a fost atât de des decisiv pentru noi. În anul următor, vor fi patru competiţii, cupe europene, condiţii grele, departe de casă şi mi-aş dori să păstrăm nucleul important, să existe perspective de continuitate", a precizat Iordănescu jr.
Succesul obţinut în faţa giurgiuvenilor le-a asigurat celor de la Pandurii clasarea pe podium la finalul acestei ediţii de campionat. "Când tragem linie, e un sezon extrem de dificil, dar şi frumos. Sunt extrem de multe lucruri pozitive. Podiumul e un lucru cu care ne mândrim foarte tare. Am construit o echipă frumoasă, cu jucători de valoare şi caracter, în condiţii extrem de dificile. „Eu îmi doresc continuitate şi voi discuta întâi cu Pandurii. Dacă discuţiile se vor bloca şi nu va fi continuitate, cu regret voi alege un alt drum", a conchis Edi Iordănescu.

Vizualizări: 445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: