Clubul Pandurii, golit de jucători cu acordul acţionarilor

Acţionarii de la Pandurii au ştiut de faptul că preşedintele Narcis Răducan a luat decizia de a plăti primele jucătorilor, nu salariile restante, aducând întreaga echipă în postura de a pleca liberă de contract. Jucătorii au patru salarii restante şi îşi pot depune memorii pentru a pleca fără ca Pandurii să primească un leu. Acţionarii au aprobat până acum două credite, spun surse, pentru ca o astfel de situaţie să fie evitată. Numai că banii au fost folosiţi pentru plata primelor restante, nu a salariilor, deşi primele nu puteau fi folosite ca argument pentru depunerea memoriilor. Narcis Răducan a susţinut într-un comunicat că a avut acordul Consiliului de Administraţie pentru decizia luată.

Preşedintele clubului Pandurii, Narcis Răducan, a explicat în ce constă sistemul de bonusuri pe punct care s-a aplicat la clubul Pandurii în acest sezon, precizând că aceasta a fost soluţia aleasă de conducerea clubului pentru a motiva jucătorii din lot în perioada în care clubul s-a confruntat cu probleme financiare, iar salariile nu s-au putut plăti la timp, împrumuturile periodice şi aportul membrilor asociaţi neacoperind un salariu complet: „Sistemul de bonusuri pe punct a fost atractiv şi a avut însemnătatea lui în motivarea jucătorilor meci de meci în lipsa plăţii salariilor la timp. În acest mod vom încasa peste un milion de euro în plus faţă de anul trecut din drepturile tv. Ele reprezintă un procentaj sub 25% din fondul de salarii lunar, de aceea le-am plătit mai uşor, pentru că împrumuturile periodice şi aportul membrilor asociaţi nu acopereau un salariu complet, iar în acest fel am ţinut băieţii cointeresaţi, să ajungem în elita fotbalului romanesc şi în Europa League. Toate aceste decizii au fost discutate în Consiliul de Administraţie şi au avut girul membrilor CA. Membrii asociaţi ai clubului Pandurii asigură pe această cale suporterii că se fac toate eforturile să nu pierdem jucătorii liberi de contract, pentru că sunt drepturile lor câştigate pe teren şi îi dorim în lot şi sezonul viitor”.
Dincolo de comunicat liniştitor al clubului Pandurii, realitatea este că jucătorii îşi pot depune la orice oră memoriile să plece. Asta deşi clubul a luat un împrumut zilele trecute, garantat cu drepturile de televizare care urmează a fi primite. Banii au fost folosiţi pentru plata primelor, nu a salariilor, deşi ideea era tocmai să se evite plecarea jucătorilor. Antrenorul Edward Iordănescu şi preşedintele Narcis Răducan sunt puternic susţinuţi de galeria Durii, care îi consideră salvatorii echipei. Asta deşi s-ar putea ca peste câteva zile cei doi să plece, jucătorii să îşi depună memorii, iar conturile să rămână goale, câtă vreme au fost cheltuiţi şi banii care vor fi primiţi în vară.
REACŢIE
Primarul Florin Cârciumaru, membru în AGA la Pandurii, a spus că susţine decizia lui Răducan. „Nu s-a discutat nimic la întâlnirea cu asociaţii despre primele de joc ale echipei. Am rămas surprins că am văzut un articol pe această temă pentru că la întâlnirea de ieri nu am discutat absolut o secundă despre cum au fost folosiţi banii care au intrat în vistieria clubului. Preşedintele Narcis Răducan ştie ce face”.

Vizualizări: 3,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: