Iovan își vrea partea din USMO: Am contribuit!

Eugen Iovan, președintele sindicatului din Turceni, susține că ar fi trebuit să fie invitat la ședința Uniunii Naționale a Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) deoarece sindicatul său este membru. Iovan spune că a plecat din Federația Națională Mine Energie (FNME), nu din USMO și că dacă foștii colegi vor valorifica patrimoniul USMO își vrea partea.

Noua conducere a USMO este formată din Dan Pîrvulescu, Cristian Lădaru și Gheorghe Etăgan. Ultima numire l-a nemulțumit pe liderul Constantin Mitrescu, acesta făcând mai multe acuzații. L-a acuzat pe Gheorghe Etăgan că a vândut, pe nimic, către CE Oltenia, condus pe atunci de Laurențiu Ciurel, acțiunile la Hotel Mina din Rânca, iar la schimb nu a fost dat afară deși îndeplinea condițiile de pensionare anticipată. La un radio local, Ciurel a spus că a avut o relație bună cu Etăgan. “De exemplu, cu funcție mare era domnul acela, Etăgan. Nu am avut nici un conflict cu omul acela. Am avut doar cu domnul Condescu. (..) Eu cred că eminența cenușie, omul care îl manipulează foarte tare inclusiv pe Condescu este Golea. Are mult mai multă inteligență decât toți ceilalți, și diplomație. Îl știu foarte bine și cred că de multe ori a fost Condescu împins în față și el nu s-a expus. Eu și cu Golea am avut o relație foarte bună”, a spus Ciurel.

Iovan: Am plecat din FNME, nu din USMO

Cei trei trebuie să se ocupe de dizolvarea USMO, în termen de maxim un an. Interesant este că USMO are un patrimoniu de câteva milioane de lei deoarece deține acțiuni la Hotel Mina, Minprest, Medservmin, UEF Motru și CS Pandurii. La acest patrimoniu au contribuit sindicatele. Eugen Iovan, sindicalist din zona Turceni, care s-a retras din FNME de acum câțiva ani, și-a amintit că și el a plătit dări la USMO. Ar fi vrut să fie invitat la ședință. “Era normal să fiu informat pentru că am făcut parte din acea uniune, mi-am plătit dările. Corect era să-mi fie adus la cunoștință ce vor să facă. Am plecat din FNME, dar nu din uniune. Nu avea legătură uniunea. (...) Au clica lor acolo. Mitrescu are dreptate de data asta. Trebuie să convoace toate sindicatele componente. Eu consider că fac parte în continuare din USMO. Nu se întâlnesc ei la cârciumă și împartă între ei ce am contribuit noi”, a declarat Eugen Iovan la Radio Infinit.

Sindicalistul Dan Pîrvulescu declara că decizia luată la ședința USMO reprezintă îndepărtarea de ceea ce a fost înainte, referindu-se la Marin Condescu.

Vizualizări: 2,425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: