Prime diferențiate la Minprest. Unii au luat 800 de lei!

Profitul Minprest a fost împărțit angajaților cu rezultate bune. Cu circa 200 de mii de lei a ieșit pe plus societatea din Rovinari, iar banii au ajuns în buzunarele salariaților sub formă de prime. Nu a fost o sumă egală pentru fiecare salariat. Peste 500 de angajați au primit între 200 și 800 de lei în funcție de cât au muncit anul trecut.

Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a explicat cum a fost distribuit profitul obținut la sfârșitul anului trecut. Toți angajații au fost evaluați, iar cei care au obținut rezultate bune și au muncit mai mult au fost răsplătiți. „Estimasem un profit, l-am depășit. Am împărțit acea rezervă, de 200 de mii de lei. Am împărțit banii la 540 de angajați, cei care și-au adus aportul în alte activități decât cele clasice la Minprest. Mă refer aici la redarea terenului în circuitul silvic plus echipele de pompieri care au avut rezultate foarte bune în 2018. Mă refer la acele echipe care au reprezentat Minprest pe regiune și singurul echipaj al Minprest care a mers la faza pe țară unde a ocupat locul 4 la concurs. Am preferat să premiem acești angajați. N-a fost o primă unitară, ci o primă între 200 și 800 de lei în funcție de aportul fiecăruia”, a transmis Gabriel Giorgi.

Bugetul pentru acest an este aproape cât cel de anul trecut, chiar dacă salariile au crescut de la 1 ianuarie 2019. În acest an, vor fi dați afară aproximativ 30 de oameni. “Zilele acestea, o să finalizăm un draft de buget pe care urmează să-l trimitem la București pentru că ne-a fost solicitat de Ministerul Energiei. Ca și venituri, o să ne situăm cam pe același palier ca anul trecut. Vom avea o sumă un pic mai mare în contextul creșterii salariului minim pe economie. Ne oprim la limită ca să nu intrăm într-o concediere colectivă”, a mai adăugat Giorgi.

Vizualizări: 2,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: