Iovan, promovat în fruntea Federației Univers

Liderul Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, a fost desmenat vicepreședinte în cadrul Federației Univers. Acesta i-a luat locul lui Aurel Nanu Mic, care și-a dat demisia din această funcție, constrâns fiind de faptul că a pierdut alegerile pentru șefia sindicatului de la Craiova II. Sunt sindicaliști din Federația Univers care nu au fost de acord cu promovarea lui Iovan în funcția de vicepreședinte al formațiunii sindicale.

 Aurel Nanu Mic și-a depus demisia din funcția de vicepreședinte al Federației Univers, la Consiliul Federal care se desfășoară zilele acestea la Sinaia. A fost o chestiune de formalitate, asta pentru că Nanu nu mai conduce Sindicatul Liber Independent CET Craiova II din luna octombrie 2015, atunci când alegerile pentru funcția de președinte au fost câștigate de Ion Vâlceanu. Eugen Iovan, liderul sindical de la Termocentrala Turceni, a fost promovat în funcția vacantată după demisia lui Nanu Mic, interimar. "Domnul Nanu a pierdut sprjinul sindicatului de acolo pentru postul de vicepreședinte, după ce a pierdut alegerile. Postul de vicepreședinte a rămas vacant, toate atribuțiunile pe care le avea domnul Nanu, pe energie, vor fi preluate de domnul Iovan până se va ocupa postul conform statutului", a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreședintele Federației Univers.

Nu toți liderii sindicali din Federația Univers agreează promovarea lui Iovan în poziția de vicepreședinte. "Trebuia să alegem toți, împreună, să facem propuneri. Nu sunt de acord cu desemnarea domnului Iovan pentru că nu a fost statutar. Oricum, voi face o adresă către Federație, pentru că s-a încălcat statutul. Nu s-a votat în plen. Putea fi ales oricare dintre noi, nu zic neapărat de mine, putea să ia funcția Vâlceanu, care venea din zona aia, sau poate altul de la SMEO. L-au propus Marciuc și cu Căldărușe. Iovan nu mi se pare integru, are integritatea varză", a comentat Nicu Bunoaica, lider al Sidicatului Solidaritatea 2013, afiliat la Federația Univers. 

Vizualizări: 1,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: