Cum faci faţă copilului răsfăţat, pe care-l iei de la bunici

Ştim că bunicii nu au limite atunci când vine vorba de răsfăţarea nepoţilor. Dar cum faci faţă nazurilor şi noilor obiceiuri ale copiilor?

Casa bunicilor este raiul pentru unii nepoţi. Primesc atenţie totală şi pot face orice doresc. Dar după aceea, părinţii trebuie să facă faţă noului comportament ale celor mici. Iată ce trebuie să faci ca să previi astfel de probleme sau cum să le gestionezi dacă puiul tău se întoarce dintr-un ”sejur” la bunici.

Dacă laşi copilul la părinţi ar fi bine ca înainte să le faci un mic instructaj acestora deoarece nu este bine ca regulile să se schimbe foarte mult. De exemplu, dacă tu îl culcai la o anumită oră, aceasta nu ar trebui depăşită cu mai mult de 30-45 de minute. În plus, nu trebuie lăsat să se joace la calculator până târziu în noapte, iar apoi să se trezească la amiază. Dacă este posibil, ar fi bine să nu aibă deloc acces la gadgeturi. Nici la televizor ni ar trebui să privească în neştire. Ideal ar fi să stea cât mai mult în natură şi să facă mişcare. O problemă ar putea+o reprezenta alimentaţia. Chiar dacă mamaie şi tataie ar fi dispuşi să înfăptuiască orice moft al nepotului, ar fi bine să nu abuzeze de dulciuri sau sucuri. Nici porţiile nu trebuie să fie mai mari, pentru că ştim că bunicii vor insista să „pape” tot din farfurie. Este exclus să-i dai o porţie asemănătoare unui adult.

Trebuie să stabileşti cu bunicii şi nişte reguli de conduită. Copilului i se explică pe îndelete, în funcţie de vârstă, reguli de comportament şi responsabilităţi, ori de câte ori este nevoie.

După o vacanţă la bunici, mediul de acasă i se poate părea ostil. Asiguraţi-l că-l iubiţi, fiţi afectuoşi şi încercaţi să aveţi cu el răbdarea pe care o aveau bunicii. Dacă-l mistuie dorul de bunici, explică-i că şi tu suferi atunci când eşti departe de cineva drag.

Vizualizări: 1,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: