Iovan: Vom face acțiuni de nu vă vine să credeți

Trei sindicate din cadrul Complexului Energetic Oltenia au cerut să se întâlnească cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a cere menținerea în funcțiune a două grupuri de la Termocentrala Turceni. Liderul de sindicat Eugen Iovan spune că salariații vor să vadă modificările ce se aduc în planul de restructurare a CE Oltenia.

”Au spus că se lucrează la revizuirea programului de restructurare. Acolo este prevăzut un grup la Turceni în funcțiune și unul în conservare, iar la Rovinari 2 în funcțiune și unul în conservare. Nu cred că riscă nimeni cu sistemul energetic fără energie pe cărbune. Noi suntem baza. La Turceni am avut patru grupuri, iar acum mai avem 3. Pe acestea le cârpim și mergem cu ele înainte. Sunt două grupuri cu care mergem foarte bine de 2 săptămâni”, a spus Iovan, la Radio Infinit.

Sindicaliștii de la ,Mine­ Energie” Jilț Turceni, Energia Turceni și Sindicatul Liber Cariera Roșiuța solicită ca Termocentrala Turceni să aibă minim două blocuri energetice funcționale până la oprirea energiei pe bază de cărbune. În cazul în care solicitările nu le vor fi luate în calcul, sindicalistul spune că vor avea loc mișcări de amploare în rândul minerilor.

”Ne facem griji pentru noi. Trebuie să îndreptăm lucrurile. Cum iei o decizie de asemenea importanță cu un singur grup? Dacă se defectează, cine dă energie? Va fi afectată toată zona Turceni. Ne luptăm și sperăm să păstrăm cât mai multe locuri de muncă. Așteptăm 2-3 zile, apoi vom declanșa niște acțiuni de nu vă vine a crede. Facem acțiuni în forță”, a mai spus Iovan.

Pe de altă parte, la protestul de la Târgu Jiu, început acum 19 săptămâni, au fost și angajați ai Sucursalei Electrocentralei Ișalnița. ”Am tot sperat că și la noi la Craiova se vor face demersuri pentru o pichetare pașnică. Au fost folosite cuvinte urâte despre acești oameni, dar s-a dovedit că a avut succes”, a spus un salariat din Craiova.

Vizualizări: 5,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: