A fost pusă în consultare publică ordonanța care stabilește veniturile minerilor disponibilizați

Vești bune pentru minerii și energeticienii din Gorj. A fost pusă în consultare publică ordonanța care stabilește venitul de completare pentru cei care urmează să fie disponibilizați de luna viitoare din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Deputatul Dan Vîlceanu a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook. Veniturile de completare se primesc pentru o perioadă de doi ani. "Ordonanța privind venitul de completare a fost pusă în consultare publică. Potrivit textului documentului, toate societățile comerciale cuprinse in aceasta ordonanță, perioada de acordare a venitului de completare este până la 24 de luni, excepție făcând doar salariații care au lucrat in subteran mai mult de 10 ani și se poate ajunge până la 48 de luni in cazul salariaților cu o vechime de peste 22 de ani în subteran", a transmis parlamentarul liberal.

Venitul de completare urmează să se acorde în funcție de vechimea fiecărui salariat. De luna viitoare, peste 700 de angajați din CE Oltenia urmează să fie disponibilizați. "De asemenea, în ceea ce privește CE Oltenia, societatea care ne interesează pe noi, ordonanța arată că perioada de acordare a venitului de completare este 12 luni pentru persoanele care au o vechime cuprinsă între 3 ani şi 10 ani, 20 de luni, pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi 15 ani, 22 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi 22 de ani și 24 de luni, pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 22 de ani. Acordarea unui venit de completare este o variantă utilizată și în trecut în cazul companiilor care pun în aplicare un plan de eficientizare, cum este și cazul nostru. Știu că sunt mulți salariați aproape de pensie, care așteptau reglementarea acestei facilități", a fost mesajul deputatului Dan Vîlceanu.

Documentul poate fi consultat aici:

http://energie.gov.ro/transparenta-si-integritate/transparenta-decizionala-2/

Vizualizări: 6,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: