Câți bani vor primi minerii și energeticienii disponibilizați

Complexul Energetic Oltenia face calcule odată ce se apropie data de 1 iulie și peste șapte sute de angajați urmează să fie dați afară. Cu toții vor primi plăți compensatorii. Cei mai mulți bani, în jur de 23 de mii de lei net, vor încasa cei care se vor pensiona în vara anului viitor ori cei vor pleca voluntar din companie.

Mai concret, compania va plăti între unul și 11 salarii fiecărui angajat la plecare. Salariul de referință este de circa 3.500 de lei.

Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei, a transmis că suma cea mai mare va merge spre cei care nu întrunesc condițiile de pensionare, dar au cerut să plece din companie sau în buzunarele minerilor și energeticienilor care ar urma să se pensioneze după aprilie 2022.

„În primul rând, compania va face plata veniturilor compensatorii, cele între unul și 11 salarii de referință, de 3.470 de lei. 11 salarii vor fi aproximativ 37.700 lei, cu reținerea contribuțiilor, în jur de 23 de mii de lei. Vor intra în conturile salariaților care au ca și compensație 11 salarii. Cei care sunt pensionabili după 30 aprilie 2022 sau se află în situația de a nu fi pensionabili”, a declarat Rușeț, la Tele3.

În total, peste 700 de angajați au primit preavizele. Sunt însă și salariați care și-au regăsit numele pe listele celor concediați, dar au refuzat preavizele. „Discutăm de 726 de oameni care au primit preavizele. Sunt și colegi care au refuzat preavizul. E o situație pe care am mai întâlnit-o și în trecut”, a mai explicat Rușeț.

Vizualizări: 5,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: