Trei zone ale Gorjului depind de grupurile de la Turceni

Trei lideri sindicali din Complexul Energetic Oltenia cer păstrarea în funcțiune a două grupuri pe cărbune de la Termocentrala Turceni și după aplicarea planului de restructurare. Potrivit unor surse, compania lucrează la un nou plan de restructurare, cu un singur grup la Turceni, existând chiar și o variantă fără niciun grup.

Trei sindicate au reacționat, fiind vorba despre Sindicatul ,,Mine­Energie" Jilț Turceni (1650 salariați), Sindicatul Energia Turceni (1350 salariati) și Sindicatul Liber Cariera Roșiuta (1340 salariati).

Aceștia îi cer ministrului o întâlnire în care să clarifice ce modificări se aduc la planul de restructurare a Societșății Complexul Energetic Oltenia. Punctual, liderii sindicali întreabă care sunt grupurile energetice pe cărbune care vor fi menținute active în cadrul Complexului Energetic Oltenia în perioada 2021-2030, cu precizarea anului în care își vor opri activitatea aceste grupuri.

Liderii Adrian Marciuc, Eugen Iovan și Nelu Roșca îi transmit ministrului că trei zone - Motru, Jilț și Turceni - depind de funcționarea termocentralei Turceni.

“Solicităm ca această termocentrală să aibă minim două blocuri energetice funcționabile până la închiderea energiei pe bază de cărbune conform calendarului negociat de România”, se arată în adresa trimisă ministrului Energiei de liderii sindicali. Aceștia le cer factorilor responsabili să gândească “inclusiv cu inima” atunci când iau decizii care influențează un întreg județ și nu numai. (A.A.)

Vizualizări: 4,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: