Irina Birou, micuţa artistă de la Turburea

La doar 13 anişori, Irina Maria Birou reprezintă cu mândrie localitatea Turburea şi asta pentru că numele ei s-a făcut deja auzit atât în comună cât şi în judeţ. Iubeşte muzica populară foarte mult însă visul ei este acela de a călca pe urmele tatălui ei care este poliţist. Participă la concursuri încă de la 10 ani şi speră să aibă succes.

Născută în satul Poiana din comuna Turburea, Irina a învăţat să cânte de mic copil pentru că muzica populară era cea mai ascultată la ea în casă dar şi pentru că trăind la ţară şi-a dorit foarte mult să ducă tradiţia şi portul gorjenesc mai departe pentru a-l cunoaşte şi alte generaţii. „Sunt în clasa a VII-a la Şcoala Generală Nr.1 Poiana şi sunt în primul an la Şcoala Populară de Artă, la clasa doamnei Camelia Argint. Totul a început în clasa a IV-a când am fost aleasă de la şcoală de o doamnă instructor să fac parte dintr-un grup care cânta muzică populară. Am cântat trei ani în grupul respectiv şi de anul acesta m-am înscris la Şcoala Populară de Artă pentru că aşa am fost îndrumată”, a mărturisit Irina.

Încă de la vârsta de 10 anişori este obişnuită cu concursurile de muzică populară la care a obţinut premii dintre cele mai importante şi de care se simte mândră pentru că reprezintă oarecum o încununare a muncii depuse. „În judeţ am participat la mai toate concursurile şi festivalurile organizate şi am obţinut şi premii. La Turceni am luat premiul special al juriului, la Stoina am luat locul III, la Bustuchin am luat premiul II şi la Dragoteşti locul I. Îmi doresc foarte mult să particip la festivalul „Maria Lătăreţu” şi cu siguranţă voi participa când voi avea vârsta necesară”, a precizat Irina Birou.

Chiar dacă îndrăgeşte muzica populară foarte tare, Irina îşi doreşte foarte mult să calce pe urmele tatălui ei şi să urmeze o carieră în poliţie dar cu toate acestea nu va renunţa niciodată la muzica populară. „Visul meu este să ajung poliţistă, ca tatăl meu, dar muzica populară o voi cânta întotdeauna cu plăcere. Îmi place portul popular, tradiţiile şi obiceiurile probabil şi pentru că am trăit la ţară”, a adăugat Irina.

A cântat în deschiderea Festivalului „Maria Lătăreţu”

Chiar dacă nu are vârsta necesară pentru a participa la Festivalul „Maria Lătăreţu”, Irina a avut privilegiul de a cânta în deschiderea festivalului de anul trecut atât cu Şcoala Populară de Artă cât şi individual. „Am avut norocul să particip la acest festival dar nu ca concurentă pentru că nu am vârsta dar am cântat în deschidere ceea ce a însemnat foarte mult pentru mine”, a declarat Irina.

Timpul liber care îi mai rămâne şi-l petrece ca orice copil, îi place să se plimbe cu rolele, să citească sau să danseze.

Vizualizări: 2,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: