Medalie de aur la box pentru un gorjean

Gorjeanul Andrei Cosmin Mateiaş din Mătăsari este tânărul câştigător al medaliei de aur la Cupa României la box. Cupa pentru juniori a fost găzduită la Iaşi în perioada 1-6 februarie, competiţie la care s-au înfruntat peste 120 de sportivi din toată ţara.

 „Clubul Minerul Jilţ Mătăsari a fost reprezentat la Iaşi la categoria 46 kilograme de sportivul Mateiaş Andrei, care a obţinut medalia de aur. Pentru această performanţă, tânărul sportiv va participa la preselecţia organizată în perioada 26-28 februarie la Ploieşti pentru a fi preluat în lotul naţional de juniori în cadrul Federaţiei Române de Box”, spune Mitică Păun, antrenorul tânărului.

Pe urmele lui Bute

Premiul obţinut la Iaşi nu este singurul din cariera sportivă a tânărului care abia a împlinit 15 ani. „Mă antrenez la box din anul 2007. În anul 2008 am obţinut locul I la Campionatul naţional de cadeţi, iar anul trecut am obţinut medalia de bronz la campionatul naţional de la Deva”, spune Andrei Mateiaş.

Tânărul boxer spune că modelul său în viaţă este Lucian Bute, pe urmele căruia vrea să calce. „În semifinală am avut meci cu Olimpia Bucureşti, iar în finală am boxat cu Farul Constanţa patru meciuri, unul după altul. Ultimul concurent cu care am luptat a fost turcul Edver Amis. Vreau să fiu ca Lucian Bute, să am o carieră în viaţă şi să devin cunoscut. Prin performanţele mele vreau să scot în evidenţă judeţul în care m-am născut Sunt chemat la lotul naţional de juniori de la Federaţia Română de Box”, afirmă Andrei Mateiaş.

Antrenorul, mândru de elevul său

Antrenorul tânărului campion naţional este foarte mândru de elevul său, despre care spune că este un sportiv talentat şi serios. „A lăsat o impresie foarte bună prin felul în care a boxat. Mateiaş are un joc de picioare foarte derutant şi ştie să-şi folosească alonja. Este serios, îşi vede de pregătirea sa, îi place acest sport şi îl face cu pasiune. Acest copil l-a impresionat şi pe maestrul emerit Relu Auraş, antrenorul lotului olimpic de box încă de la prima întâlnire”, menţionează antrenorul Mitică Păun. Delegatul general al acestei competiţii a fost arbitrul Viorel Pătrăşcoiu, preşedintele Colegiului de arbitri.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: