Irina Stoian (Tele3): Este o răzbunare politică

Laurențiu Ciurel a dat ieri piept cu o parte din presă, dar nu să ofere informații, ci să-i amenințe pe jurnaliști că vor fi evacuați din sediu. Li s-a întâmplat acest lucru echipelor de la TELE 3 și Realitatea Tv Gorj, care au sediu într-o clădire ce aparține Complexului Energetic Oltenia, dar pentru care sindicatele susțin că au un contrat de închiriere.  Este știut faptul că Tele 3 este televiziunea sindicatelor conduse de Marin Condescu, cel care a mobilizat ieri mii de mineri să mărșăluiască pe străzile din Târgu-Jiu.

Reporter: Are legătura vizita lui Laurențiu Ciurel la sediul Tele 3 și Realitatea Tv Gorj cu marșul organizat de Marin Condescu?

I.S:Nu știu dacă are legătură exclusiv cu mitingurile, însă supărarea domnului Ciurel este una mai veche și este legată de o supărare de partid. Încă de acum 2 luni eu știu că se discuta în cercurile PSD de scoaterea din sediul respectiv a postului nostru de televiziune. Domnului Laurențiu Ciurel probabil i s-a umplut paharul când au fost mitingurile la care au participat câteva mii de mineri, de care nu știu cât de tare îl doare. Îl doare, după cum am văzut, să scoată o televiziune care nu îi este prietenă. Mă doare sufletul să spun, dar în Târgu-Jiu, în Gorj, nu se mai face o presă adevărată.

Rep.: Cum a ajuns domnul Laurențiu Ciurel la sediul vostru și de ce v-a cerut să părăsiţi acel spațiu?

I.S.: Domnul Laurențiu Ciurel nu ne-a cerut să părăsim locația. Noi nu am știut nimic până când ne-am trezit cu dumnealui intrând dintr-o încăpere în alta a spațiului respectiv. Probabil nu-și dă seama ce prejudicii ne putea aduce dacă era emisie în acel moment. Domnul Ciurel nu ne-a trimis nici măcar o înștiințare. Fiecare conducere a celor două posturi de televiziune putea fi anunțată înainte, dar dumnealui ne-a arătat niște adrese cum că ar fi înștiințat FNME și Clubul Pandurii cu care există un contract de închiriere, în care noi ne desfășurăm activitatea. Clădirea aparține unității condusă de domnul Ciurel, însă această unitate a închiriat pe o perioadă de 5 sau 6 ani clădirea FNME-ului și Clubului Pandurii.

Rep.: Ce părere ai cu privire la atitudinea domnului Ciurel?

I.S:Este o răzbunare. O răzbunare politică, o răzbunare pe care eu sincer o înțeleg. Este un om care are de plătit niște polițe, știm că a fost susținut politic pentru funcția pe care o ocupă și probabil la comandă politică a acționat. Nu ne-a informat că vrea să intre în posesia spațiului, contractul cu FNME are și niște clauze în care este prevăzut faptul că trebuie să fim înștiințați cu ceva timp înainte, dar la noi nu a ajuns nimic. Puteau să vină să ne spună că este spațiul lor și că nu vor să mai stăm acolo, pentru că nu le mai permit asta șefii de partid, că nu-i periem suficient.

Rep.: Ce crezi că se va întâmpla în perioada următoare?

I.S:Domnul Ciurel o să-i ignore în continuare pe mineri așa cum s-a întâmplat și la miting și se va axa pe problemele de partid, pe scoaterea noastră din spațiu. Nu este nicio problemă. Putem părăsi spațiu acesta și să mergem în sediul fostei SNLO, pentru că acolo societatea pe care funcționează televiziunea deține un spațiu la etajul patru al fostei SNLO. Nu e nicio problemă, ne putem muta acolo să ocupăm și noi unul din etajele domnilor directori de la SNLO.

Vizualizări: 463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: