Călinoiu: La CE Oltenia era o salarizare eterogenă

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a dat un interviu la Radio Infinit în care a vorbit despre aberaţiile lui Marin Condescu, grila de salarizare ce uniformizează salarizarea eterogenă din Complexul Oltenia, despre salariile babane ale sindicaliştilor şi despre protestele care nu-şi mai au rostul. Precizăm că citatele sunt redate cuvânt cu cuvânt, pentru a nu altera discursul inconfundabil al lui Ion Călinoiu.

Reporter: Domnul Marin Condescu spune că sediul CEO ar putea fi mutat din Gorj la Bucureşti. Ce credeţi?

Ion Călinoiu: Asta e o mare aberaţie, eu nu am auzit nici la nivel dă bârfă, nici la nivel dă zvon, nu-şi găseşte logică. Din moment ce se vorbeşte de realizarea unui mix energetic, nu însemnă un mix energetic, un holding la nivel naţional să aibă sediul, sunt vreo două sau trei entităţi în proiect de realizare a acestui mix energetic atunci sediul va fi acolo unde e ponderea furnizorului, producătorului de energie electrică mai important. Nu e vorba de mutarea CEO din Târgu Jiu când se ştie foarte clar că pe cărbune, peste jumătate din perioada unui an trebuie, e nevoie de energie la, pe tot sistemul naţional. E îngheţ, nu curg apele, e zăpadă, stau morile, e secetă, nu e apă, hai la CE Oltenia.

Rep.: Atunci de ce face această declaraţie?

I.C.: Asta e o găselniţă de a amplifica valul artificial creat în rândul muncitorilor pentru că pe muncitor nu-i interesează treaba aceasta legată de acţiunile pur acţiunile sindicate unde ei lezaţi, trebuie să le spun foarte clar, direct în drepturile pe care le-au câştigat numai pentru ei şi în interesul lor şi dezinteresul producţiei şi mai ales al muncitorilor.

Rep.: Tensiuni sociale totuşi există. Condescu anunţă 10000 de mineri la Târgu Jiu, 5000 la Bucureşti.

I.C.: De la capul locului nu se mai justifică cele de la Bucureşti. Am spus foarte clar, am fost de acord cu comunicatul de a trage semnalul de alarmă şi s-a văzut foarte clar că cel mai receptiv a fost primul ministru Victor Ponta. I-a chemat la ordin pe cei de la ANRE după care eu la 12, în aceeaşi zi, am fost la ANRE şi s-au pus lucrurile la punct foarte rapid.

Acum că se transformă în nemulţumirea vis-a vis de reducerea unor cheltuieli atât materiale cât şi de uniformizare, nu de tăiere a cheltuielilor cu personalul, a salariilor. (...) E vorba de o uniformizare, nu ca să aibă toată lumea la fel. La nivelul Complexului Energetic Oltenia se ştie foarte clar că a fost o salarizare eterogenă, una era la Turceni, alta Rovinari, alta SNLO, ori acum s-a făcut o organigramă unde posturile au o grilă de salarii, unii cresc, alţi scad, în acelaşi barem al cheltuielilor de personal. Sindicaliştii am înţeles că aveau salarii nu la nivelul postului de execuţie, ci la nivelul preşedintelui, marelui lider. Muncitorii legaţi direct de producţie nu sunt afectaţi.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: