Irinel Mondial

Recunosc, iniţial am vrut să scriu despre marea noutate din cazul lui Bercea Mondialul: a cerut să fie judecat în libertate motivând că suferă de claustrofobie. Hazliu, nu? Mă gândeam că asta ar putea fi o posibilă explicaţie şi pentru casele şi maşinile pe care le preferă unii umflaţi din ăştia. Sunt claustrofobi, le-ar fi imposibil să respire într-o maşină de clasă mică ce consumă mai puţin de 20 la sută în oraş. Chiar aşa, vă daţi seama ce mare problemă ar reprezenta pentru numitul Mondialul dacă povestea cu claustrofobia ar fi pe bune? Voi v-aţi uitat la el? Băiatul ar avea atacuri de panică în 80% din interioarele convenţionale de pe Terra, la cât de mare e.

Dar, cum spuneam, atenţia mi-a fost captată de o altă ştire, cel puţin la fel de importantă: custodia micuţului Iri a fost acordată fiicei sale, Irina. Ăăă, pardon. Invers! Deci custodia fiicei lui Irinel şi-a Monicăi a fost acordată tatălui. După cum ştim cu toţii, această decizie e destul de rară la noi în ţară. Femeia trebuie să aibă probleme grave dacă o instanţă nu-i acordă dreptul de a-şi păstra copilul după divorţ. Şi, din moment ce Irinel ştie cu siguranţă toate problemele pe care le are sau le-a avut Monica, sunt tare curios în ce măsură e dispus să le facă publice. Gura lumii e rea. Gura lumii a spus, la un moment dat că Monica a fost cumpărată de la un peşte din Bacău. Nimeni nu a insistat pe subiect, deşi prin oraşul poetului ăla emo s-ar fi găsit mulţi care să bage mâna în foc pentru versiunea asta. Odată căsătorită cu Irinel, gura lumii a început să spună că micuţul Iri avea o mică pasiune: să-ţi privească consoarta făcând sex cu băieţi mai tineri şi mai înalţi. Pe care îi mai şi plătea pentru asta, în prealabil. Dar astea au fost doar bârfe.

Deja ce se întâmplă acum depăşeşte orice putere de imaginare a unui om decent. Am privit uimit cum un aşa-zis avocat englez apare la televizor îmbrăcat la patru ace şi mărturiseşte (cu un uşor tremur în glas, ca şi când l-ar fi obligat cineva s-o facă) că a făcut sex cu Monica pe când aceasta era cu Irinel. Halal avocaţi mai au şi ăştia pe la Londra, băi, tată! În fine, ce concluzie voiam eu să trag: că, la ce părinţi are săraca fată, eu nu i-aş acorda custodia nici unuia. Aş găsi o familie surogat unde să se dezvolte normal. De altfel, judecătoarea însăşi cred că a luat decizia finală având în vedere strict siguranţa financiară a copilului. De siguranţă emoţională într-o astfel de familie modernă nu prea poate fi vorba.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: