Iriza are o veste bună pentru CE Oltenia

Un grup de la Termocentrala Rovinari va merge în bandă, non-stop, începând de luna viitoare. Afirmația a fost făcută de către senatorul Scarlat Iriza. Acest grup o să funcționeze cu 330 MW/h, pe o durată de un an.

Senatorul a avut mai multe discuții pe această temă cu directorul Termocentralei de la Rovinari, Ion Pisc, iar activitatea grupului va începe cu data de 1 iulie. Decizia a fost luată de către conducerea Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, spune Iriza.

”Dau o veste bună la toți minerii din Oltenia. Începând cu data de 1 iulie, un grup de la Termocentrala de Rovinari va merge în bandă, 24 din 24 de ore, minim un an de acum înainte cu un preț foarte bun. ANRE a avut nevoie de 330 MW/h pentru consumul populației. Pentru Hidroelectrica s-a dat 100 de lei/MW, pentru Nuclearelectrica 200 de lei/MW, iar pentru Complexul Energetic Oltenia 265 de lei/MW. Am discutat cu domnul director Pisc și a zis că la acest preț se încadrează să plătească și certificatele de dioxid de carbon care sunt în jur de 20 de euro”, a afirmat senatorul Scarlat Iriza, la radio Infinit.

În acest an, Complexul Energetic Oltenia a avut săptămâni bune în care a lucrat cu două sau trei grupuri din cele 11 disponibile.

Vizualizări: 4,997

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: