Iriza şi Weber, candidaţi siguri

Liderul PSD Victor Ponta a declarat ieri că sâmbătă va fi o şedinţă la care vor fi stabiliţi candidaţii la alegerile parlamentare. Acesta a menţionat că în mare parte vor fi susţinuţi candidaţii are au deja un mandat pe colegii, La Gorj lucrurile nu stau aşa.

Liderii partidelor politice din Gorj au stabilit în mare parte cu cine intră în luptă la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Potrivit unor surse politice, USL Gorj şi-a stabilit candidaţii. Pe colegiul 1 Padeş va candida cel mai probabil Adrian Stamatoiu, chirurg la Spitalul Municipal Bucureşti, cel care a preluat conducerea filialei Gorj. Marius Borcan, fostul preşedinte, a confirmat că acesta va candida, fiind mulţumit că PC a obţinut un colegiu, chiar dacă nu este el candidatul. Pe colegiul 2 Novaci intră consilierul local Mihai Weber, în locul lui Mugurel Surupăceanu, iar pe 3, zona Ţânţăreni, fostul deputat Scarlat Iriza. Vasile Popeangă va lupta pentru încă un mandat pe colegiul 5, iar premierul Victor Ponta pe colegiul 6 Târgu Jiu. Toni Mihail Greblă  va candida şi el pentru un nu mandat de senator. De la PNL, interesaţi de o candidatură sunt liderul Dian Popescu şi vicele Gheorghe Orzan.

Partidul Democrat Liberal, implicat acum în alianţa cu Forţa Civică şi Noua Republică, va ceda se pare două colegii acestora. Aşadar, Daniel Burchel ar putea intra în competiţie cu Victor Ponta. În PD-L este stabilit că Ruşeţ va candida la Senat, Dan Vâlceanu pe Colegiul 2, Severus Militaru pe Colegiul 4 şi Ion Cupă pe colegiul 1.

CONTRADICŢII

Dian Popescu susţine că liberalii vor pune candidatul pe Colegiul nr. 1 de deputaţi. Asta pentru că, în 2008, colegiul a fost câştigat de un liberal, respectiv Dan Ilie Morega, fostul preşedinte al organizaţiei. În plus, nici pe Colegiul nr. 3 lucrurile nu sunt tranşate. Popescu afirmă că liberalii au mai mulţi votanţi în zonă decât social-democraţii.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: