Ministrul Agriculturii vrea demiterea directorilor pedelişti

Vizita Ministrul Agriculturii în judeţul Gorj este posibil să se lase cu demiteri. Daniel Constantin i-a băgat în şedinţă pe directorii instituţiilor deconcentrate şi i-a avertizat să aibă în vedere transparenţa actului de conducere. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a spus că în anumite zone şefii serviciilor deconcentrate nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu şi că speră să  nu fie depistate astfel de situaţii şi la Gorj.

Daniel Constantin a venit ieri în Gorj, dar vizita nu a vizat efectele secetei asupra agriculturii, ci mai degrabă schimbarea unor directori din subordine. Ministrul a ţinut să le transmită şefilor de deconcentrate faptul că îşi vor pierde funcţiile dacă nu fac politica guvernului: „Am văzut că în alte judeţe instituţiile deconcentrate nu transmit cetăţenilor politicile actualului Guvern şi am venit să vedem care este situaţia şi la Gorj. Mai mult decât atât, nu suntem de acord cu acele persoane care fac politică în administraţie, în special care fac politica vechilor partide de la Guvernare. Este şi ilegal acest lucru dacă avem în vedere legea funcţionarului public”.

PDL-iştii vor fi zburaţi din instituţii

Cei care vor fi identificaţi că fac politica altor partide, în special politica PDL, vor fi schimbaţi cu oamenii USL, deşi Daniel Constantin a ţinut să precizeze că nu se vor face numiri politice. „Cei care fac politica fostelor partide de la Guvernare trebuie să plece acasă. Nu putem permite aşa ceva în instituţiile deconcentrate. În locul lor vor fi numiţi oameni competenţi. Noi nu facem numiri politice. Este treaba mea ca şi ministru să identific aceste persoane în instituţiile care se subordonează Ministerului Agriculturii. Avem nevoie de profesionişti”, a spus Daniel Constantin.

APIA pe lista neagră

A fost găsit primul nod în papură conducerii de la APIA Gorj. Daniel Constantin a ajuns la concluzia că fermierii nu sunt bine informaţi şi de aceea nu au solicitat adeverinţe de la APIA pentru credite bancare în agricultură. „Am văzut că la nivelul Judeţului Gorj, din cei 25.000 de fermieri numai 31 au solicitat de la APIA adeverinţe pentru a-şi lua credite bancare să facă muncile de toamnă. Acest lucru nu înseamnă altceva decât că fermierii gorjeni nu sunt informaţi aşa cum trebuie şi trebuie schimbată politica instituţiilor deconcentrate. Trebuie să se îndrepte mai mult spre oameni”, a spus ministrul.

SUSŢINERE

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, este de acord cu schimbarea pedeliştilor. „Cum a spus şi domnul Daniel Constantin nu încurajăm politica altor partide în instituţiile deconcentrate. Eu le-am spus să mă privească în ochi cei care au curajul şi să decidă ce fac, politică sau îşi văd de treaba lor”.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: