Femei de serviciu date afară de la Cariera Roșia

Jumătate din femeile de serviciu de la Cariera Roșia riscă să rămână pe drumuri. Posturile au fost reduse la opt de la începutul acestui an. Conducerea Minprest susține că decizia a fost luată fără să se ia în considerare necesarul din teritoriu.  „Se fac lucrurile fără cap și nu o să facă față”, a fost mesajul lui Gabriel Giorgi, directorul Minprest.

 „Aveam 16 femei de serviciu pe toată Cariera Roșia și se face curățenie în foarte multe locuri de muncă. S-a redus la jumătate. Avem doar 8 femei de serviciu acum, deși Cariera Roșia e cea mai mare. În alte cariere, nu s-a renunțat la niciuna. Unde e logica? Doamnele sunt angajate Minprest! De pe zona Motru nu reduci niciuna și e aceeași situație și reduci de aici, la jumătate, sporind sarcinile. Nu o să facă față! Este simplu. Toate rearanjările acestea ar trebui să aibă o logică, dar nu au”, a explicat directorul Minprest, Gabriel Giorgi, la un post de radio.

În plus, a mai adăugat directorul, nu a fost luată în calcul nici măcar situația realizată în teren. „Iei câte o femeie de aici, una de dincolo. Ai niște puncte unde poți să reduci activitatea respectivă. E ceva de neimaginat ce se întâmplă. Nu există explicații! Sau, dacă sunt, mi se spune să bag oamenii o lună în concediu fără plată. Păi în baza cărei legi bag eu oamenii în concediu fără plată? În mod normal, toate treburile acestea trebuie să fie analizate în anumite întâlniri înainte de a face asta. Oamenii din teritoriu au dat alt necesar și li s-a tăiat de către centru și nu este normal. Se fac lucrurile fără cap. Nu ia în calcul suprafețele, complexitatea muncii, nimic”, a mai transmis directorul Minprest.

Vizualizări: 3,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: