Mașini și case sub sechestru, pe care nu le cumpără nimeni

Mii de târgujieni au rămas în urmă cu dările către stat, așa că s-au ales cu sechestru pe bunuri. Inspectorilor de la Direcția de Venituri a Primăriei Târgu Jiu le este însă foarte greu să și vândă mașinile, terenurile sau casele pe care le-au sechestrat. Una dintre marile probleme din oraș este în Cartierul Meteor. Sunt case sub sechestru, dar nu le cumpără nimeni, așa că datoriile se strâng în continuare la bugetul local.

Direcția de Impozite și Taxe Locale Târgu Jiu recuperează cu greu datoriile de la târgujienii care au uitat să mai treacă pe la ghișeele instituției. Funcționarii au pus sechestru pe multe bunuri pe care însă nu reușesc să le vândă la nicio licitație.  „Am acceptat ca unele mașini să rămână bun sub sechestru. Dacă poate să producă, am acceptat să fie folosită mașina respectivă și să fie plătită o parte din datoria de la bugetul local. Am recuperat așa o datorie, de exemplu, chiar și într-un an de zile. Decât să ținem un bun sub sechestru, mai bine procedăm așa. Putem aplica sechestru pe o clădire, dar nu o cumpără nimeni. Avem clădiri în Meteor, de exemplu, sub sechestru, dar nu vine nimeni să le cumpere acolo. Scoatem la vânzare, cheltuim mult cu ele, dar nu avem nicio finalitate. Nicio persoană nu se prezintă să cumpere o astfel de clădire. Cazurile de sechestru nu sunt deloc ușoare”, a explicat Mariana Budulan, directorul instituției.

În alte cazuri, au avut noroc și au reușit să vândă bunurile. Aici a fost vorba de mașini mai scumpe și au recuperat repede datoriile. În alte situații, au preferat să facă noi înțelegeri cu datornicii numai să mai scadă din debite.„Am avut un Touareg, l-am vândut cu 20-30 de mii de lei. Dar avem și alte mașini sub sechestru și din vânzarea lor nu iau nici de la fier vechi 500 de lei și mă costă transportul să-l iau, să-l duc, nu este deloc rentabil. Este un nonsens să pleci la drum. Avem astfel de bunuri pe care n-am reușit să le valorificăm. În final, a trebuit să ridicăm sechestrul fără să le putem vinde”, a mai spus Budulan.

Vizualizări: 2,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: