Cotizațiile pescarilor și vânătorilor, majorate

Pescarii și vânătorii gorjeni, membri ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru cotizația aferentă anului 2019. Conducerea asociației spune că trebuie să majoreze cotizația pentru anul în curs pentru că și cheltuielile sunt mai mari.

Consiliul Director al AJVPS Gorj se va întruni marți, 29 ianuarie, în ședință, iar unul dintre punctele de pe ordinea de zi va fi acela de stabilire a cuantumului cotizațiilor de membru pescar și vânător.

Față de anul 2018, cuantumul taxei va crește, atât pentru pescari, cât și pentru vânători. Pescarii au plătit anul trecut 90 de lei, iar acum vor trebui să achite, până la 31 martie, 118 lei. Conducerea asociației a motivat această creștere. ”Este în funcție de bugetul pe care îl avem și cheltuielile care au fost făcute. În fiecare an, în fiecare primăvară și în sezonul de toamnă, efectuăm populări cu specii de pește. Am investit până acum în jur de 40-50.000 lei, care se ridică, s-ar putea, la 60.000 lei începând cu anul 2019. Oricum, cheltuielile sunt mult mai mari. De asemenea, la nivel de AJVPS pe țară, când am participat la Congres, în 2018, s-a hotărât ca pentru fiecare membru pescar să nu se mai plătească un 0.4 euro sau 0.2, cum era pe categorii de vârstă, se plătește 1 euro”, a declarat Sorin Birceanu, directorul AJVPS Gorj.

Membrii pescari noi vor plăti cu 24 de lei în plus față de cei vechi, 20 de lei pentru înscriere și alți 4 lei pentru carnet. În continuare sunt acordate anumite reduceri unor anumite categorii de pescari. Spre exemplu, persoanele cu vârsta cuprinsă între 65 și 75 de ani și persoanele cu handicap beneficiază de o reducere cu 50%, iar membrii pescari de peste 80 de ani sunt scutiți de la plata cotizației.

Și vânătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru a putea vâna anul acesta, dar vor plăti sume mici pentru exemplarele vântate. ”La vânători, de la 1350 lei crește pe la 1500, maximum. Toate s-au scumpit. Bugetul este așa cum este, precar. Am avut și ceva probleme, respectiv cotizația la mistreț, care la noi n-a crescut. 400 lei a rămas, cred că este cea mai mică cotizație pe toată țara, mă refer valoric. La purcel este 200 lei. S-au mărit salariile, personalul are nevoie de dotări noi. Avem cele 3 autovehicule care sunt deja depășite”, a explicat directorul AJVPS Gorj.

AJVPS Gorj are la această dată circa 4000 de membri pescari și alți 1150 de membri vânători. În 2018, 70 de vânători au părăsit asociația pentru că nu și-au achitat cotizația.

Vizualizări: 3,558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: