Își dau oamenii foc de foame în piața publică. Primele reacții!

Au fost momente tensionate miercuri în Târgu Jiu, unde un tânăr a vrut să își dea foc motivând că moare de foame. Lucra la o firmă de pază, care l-a trimis în concediu fără plată, după ce sala de jocuri unde avea postul s-a închis, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Scena cu bărbatul care a ajuns în Piața Prefecturii cu sticla cu benzină într-o mână și bricheta în cealaltă a fost transmisă pe mai multe pagini de socializare, reacțiile imediate fiind extrem de critice la adresa celor care gestionează această pandemie atât în Gorj, cât și la nivel național.

Tânărul protestatar a apărut în piața publică miercuri, în jurul orei 12.00, cu o sticlă de plastic de doi litri în mână, în care se presupune că era benzină. “Am lucrat o lună, nu m-a plătit, acum ce fac?”, spunea tânărul, care nu a vrut să lase din mână sticla cu benzină, cerând să vină prefectul și primarul.

Nicolae Ivăniși a transmis pe Sabotorii TV întreaga scenă, având zeci de mii de vizualizări în câteva minute. “Un tânăr disperat, se pare, s-a închis afacerea și moare de foame acasă. A venit cu o sticlă de benzină și cu o brichetă”, a relatat acesta. “Se pare că încep oamenii să își piardă cumpătul, nu știu dacă măsurile astea extreme sunt bune”, a continuat acesta.

După câteva minute, prefectul de Gorj l-a primit pe tânăr la discuții, dar pentru acesta din urmă nu s-a schimbat nimic. A plecat acasă cum a venit, fără sticla de benzină, este adevărat, lăsând un memoriu prefectului. Prefectul Pistol spune că a primit o petiție de la tânăr, pe care o va direcționa către ITM Gorj, pentru că tânărul nu ar fi trebuit să fie pus de angajator să intre în concediu fără plată.

"Mă duc acasă, iau o pastilă și mă culc", a spus tânărul protestar la plecare, care a tras concluzia că avem un prefect cu bun simț, dar care nu îl poate ajuta prea mult.

Nicolae Ivăniși este și candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la Camera Deputaților și a comentat situația la Radio Infinit. “Nu a avut ce să-i promită prefectul, i-a explicat că măsurile nu le ia el, sunt la nivel național”, a spus Ivăniși, cel care a primit mesaj de la acest tânăr cu privire la faptul că vrea să își dea foc și de asta a ajuns rapid la fața locului. “Nu a venit croit să facă acest gest, a vrut să tragă un semnal de alarmă”, a precizat Ivăniși, care a remarcat însă că “psihic, lumea are probleme după această pandemie”. Ivăniși spune că “această criză a lovit rău acolo jos, la talpă, la oamenii care își drămuiesc franzela”. Potrivit acestuia, sunt oameni care au copii sau bătrâni în întreținere și nu se mai descurcă.

Un comentariu a făcut și Radu Miruță, candidatul USR PLUS la Camera Deputaților, tot la Radio Infinit. “Da, situația este una foarte delicată, foarte complicată, oamenii au tot îndurat, au tot așteptat, și-au făcut tot felul de calcule sperând că o parte din tot ce aud de la politicieni iresponsabili se mai și transformă în realitate, până când a ajuns cuțitul la os”, a comentat Miruță.

Alin Văcaru, deputat al Pro România, a spus la rândul lui că actualul guvern nu poate să rezolve problemele generate de pandemie. “Vedeți ce soluții găsesc, să închidem piețe, să facem improvizații la spitale care să ducă la tragedii cum a fost la Piatra Neamț. De aceea este nevoie ca oamenii să înțeleagă că trebuie să meargă la vot și să voteze oamenii care au soluții pentru ei”, a spus Văcaru la postul de radio, menționând că se așteaptă să mai fie astfel de incidente în viitor. (A.A.)

Gorjenii au comentat pe paginile de socializare: "Din păcate, acesta este doar începutul foametei ce va urma", "Vor mai fi gesturi de genul pe viitor", "El își da foc și în spate fac bradu'... Vai de noi", "E jale în România, murim de foame! Nu se iau măsuri, nu-i interesează pe ei că avem datorii, avem copii, ce le dăm să mănânce? Jos Iohannis și Orban!", "Nepăsarea ucide! Iohannis trezește-te să vezi cum moare poporul român", "Suntem niste lași".

Vizualizări: 19,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: